От х:

Днес в x:

„Станислав Арабаджиев трио” и хор „Орфей“ изпълняват заедно меса на юбилея на хористите

    Джаз и хорово пеене. Това ще е само една от изненадите, които публиката ще чуе на юбилейния 40-ти рожден ден на Детски хор „Орфей“. За специалния повод хористите и ръководителят им Елена Цветкова подготвят и специален концерт, който ще е на 22-ри септември, когато отбелязваме Съединението. Началният час е 18 в Младежкия център .

    „Станислав Арабаджиев трио” са музикантите, които ще подкрепят хор „Орфей” в неговия концерт. Младите музиканти вече са познати на хасковската публика от участието им в Хасково джаз фест. Идеята да направят съвместен проект е на диригента на хор „Орфей“ Елена Цветкова от преди година.

    Хористите и джазмените ще изпълнят заедно пред публиката

    “Nidaros jazz mass”. Произведението на английски композитор и дългогодишен член на Кембриджския Choir of King’s College, Боб Чилкот се изпълнява обикновено под съпровода на на пиано, затова се очаква предстоящата компилация на сцената в Хасково да е наистина любопитен опит.

    Още по-голямото предизвикателство пред изпълнителите е, че те ще единствена съвместна репетиция, буквално преди да излязат пред публиката, призна диригентът Елена Цветкова.Освен децата от хор „Орфей”, в изпълнението ще се включи и камерната формация „Орфей+”.

    За юбилейния концерт в Хасково се очаква да пристигнат от близки и далечни страни по света бивши хористи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Х
      Х
      1 0
      00:08, 13 сеп 2017
      За концерта на "Орфей"- чудесно. Поправете обаче какъв празник е 22 септември.
    Последни новини