От х:

Днес в x:

Тони Димитрова, Стефан Диомов и „Петте сезона” вдигнаха Хасково на крака навръх празника

    Красива празнична вечер отбеляза Хасково на 8-ми септември –официалния празник на града. В началото публиката на площадка”Спартак” аплодира Парада на носията, съпроводен от  Народния  оркестър на  Хасково  по проекта  „Независимост и толерантност в ЕС“, който тръгна от площад „Свобода”, последваха изпълненията на Стокхолмския хор „Перуника“ с диригент хасковлията Михаил Делчев и на Представителния фолклорен танцов ансамбъл „Хасково“, с ръководител Ана Димитрова.Дошлите поздрави и кметът на Хасково Добри Беливанов.

    Хилядите хасковлии, изпълнили „Спартак“ пяха заедно любими песни с група „Петте сезона“, част от която е и диригентът на Камерния оркестър  Цанислав Петков. Публиката още повече се вдъхнови, когато на сцената излезе и създателят на групата- композиторът Стафан Диомов. Емблематичните „Ах, морето” и „За тебе хората говорят” песни хората пяха с пълно гърло с харизматичната Тони Димитрова. Празникът завърши с фойерверки,които озариха небето над Хасково малко преди полунощ. По време на празничния концерт десетки хасковлии дариха за градежа на църквата "Св. Иван Рилски". Всеки от дарителите получи тухла с надписани своите и имената на  близките си, които тухли майсторите ще вградят при довършването на храма. До кутията с дарения, като доброволци, през цялата вечер бяха организаторите на дарителската инициатива депутатът Евгения Ангелова и председателят на църковното настоятелство на новоизграждащия се храм отец Никола. Хасковлии събраха за градежа на православната обител 540 лева, които ще бъдат преведени по фонда за довършването й.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Гю
      Гюнаи
      7 -11
      13:39, 9 сеп 2017
      При толкова много хора 540 са нищо. Ама това сте б... Виж коментара
    • 2
      Ам
      аман
      15 -5
      17:35, 9 сеп 2017
      Ох, този комсомолски ентусиазъм ми идва в повече. Тухли, надписи, градеж, лично бил там еди кой си, пък хиляди зяпали небето, пък щели да ги вграждат нейде , пък пели задружно в един глас. Само Венсеремос липсва.... Аман от напъни за нищо.
    • 3
      Бъ
      българин
      21 -2
      18:11, 9 сеп 2017
      Ало ,г-н кмете и общинари какво става?В момента над града се носят отвратителни маанета от Ямача и вече няколко часа сме подложени на нечовешки тормоз .Отвратително е,че преди минути звънът от камбаната на кулата се примеси с тези безкрайни гадни звуци.Пак ли ще замълчите и ще кажете ,че трябва да спазваме етническия мир?В крайна сметка в Одрин ли сме или в Хасков?.В тази държава има ли закони и общински наредби?
    Последни новини