От х:

Днес в x:

Рок експлозия в Хасково, Дуги Уайт и John Steel взривиха публиката

    Рок експлозия взриви Хасково снощи. Третият завършващ ден от Второто издание на Рок фестивала в Хасково донесе много емоции на феновете и удовлетворение, че в южния град традицията ще продължи.

    След като групите Ellysium, Hangar 42 и Different Highway нажежиха публиката на площадка „Спартак”, около 21.30 часа на сцената се качиха и хедлайнерите за вечерта и феста  John Steel и Дуги Уайт. Хасковската група представи заедно с ексвокала на Рейнбоу парчета, изпети през годините от Дуги , но дългоочакваното включване се случи с представянето на новите песни на групата и легендарния вокал от албума, който заедно записаха и е топъл-топъл още “Еverything or nothing” /Всичко или нищо/. Първият сингъл от него "Behold the night", който се завъртя в средата на на август пък показа, че вече се превръща в хит. Феновете вече знаят песента и я пяха с пълно гърло.

    През цялото време на тридневния Рок фест беше вплетена и благотворителна кауза. Доброволци събираха пари за лечението на болни деца от региона на Хасково.

    John Steel и Дуги Уайт също ще направят отчисления от продажбата на албума си в полза на благотворителното начинание.

    Вторият Рок фестивал в историята на Хасково е вече спомен, който обаче ще топли сърцата на феновете до догодина в очакване на Рок фест Хасково 3.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (25)

    • 1
      Ро
      Рок фен
      22 -26
      13:15, 3 сеп 2017
      Целият албум звучи като нещо,което вече някой друг... Виж коментара
    • 2
      Ро
      Рок фенка
      31 -18
      16:14, 3 сеп 2017
      Ами приятелю до преди 1 година и това нямаше.Не е ли по добре да се наслаждаваме на хубава музика и да се надяваме ,че ще има развитие? Да мислим позитивно! Догодина повече.
    • 3
      Чи
      читател
      35 -13
      16:59, 3 сеп 2017
      Рок фен,напълно съм съгласен с теб! Фестът беше пълен провал,празна площадка,слаб интерес откъм публика,скука и аматьорщина,а и защо всяка година се канr само Дуги Уайт,други рок звезди няма ли на света,банално стана?! Рок фенке,не съм на принципа "По-добре толкова,отколкото нищо.",а "Ако е гарга да е рошава." Преди да се стартира нещо,първо се мисли,защото това са парите на нас данъкоплатците и не може някой да си ги харчи ей така за собствен кеф. Вижте къв Рок фест правеше кмета на Каварна,цяла България се стичаше,а тук пет пубера на кръст-това беше жалката публика. Като не можете да правите нещо,не го правете! По-добре нищо,отколкото една глупост!
      • Гу
        Гунчев Иван
        4 -4
        07:18, 4 сеп 2017
        що не се скриеш :) ? смешник
      • So
        Somebody
        6 0
        10:44, 4 сеп 2017
        Ей такива съвестни "данъкоплатци" - като теб - най-добре да не притежават достъп до клавиатура, компютър и интернет връзка, че започват да споделят навсякъде мнения, за които на никого не му пука. Плащай си данъците и спи спокойно. :)
      • Ро
        Рок фенка до Читателя
        4 0
        17:38, 4 сеп 2017
        Читателю приятелю хайде догодина да участваш в организирането на рок феста.Щом не си доволен,направи го като Цонко във Каварна!Аз ще бъда на Спартак и ще гледам и слушам музика с удоволствие.
    • 4
      Пф
      Пфууу
      24 -19
      17:26, 3 сеп 2017
      Пълен провал и абсолютна аматьорщина. Някоя си там замкметица се има за голям капацитет и решила да прави нещо, пък то нищо. Абсолютна профанщина. Напънал се някой и се олял яко. Пък си мисля и колко пари отидоха на вятъра вместо да разнообразят програмата за деня на Хасково, която е пълен провал
      • Чи
        читател
        14 -13
        20:37, 3 сеп 2017
        Да,програмата за Деня на Хасково е пълен провал и скука, до сега такава тъпа програма не е имало. Нито една бг звезда,няма нищо за различните вкусове на хората,явно само общинарите и семействата им ще си я гледат,както рок феста.
    • 5
      Фе
      Фен
      17 -20
      17:33, 3 сеп 2017
      Поздравления за Милена Трендафилова!НО!!!Жалко за труда на всички тия момчета,защото озвучаването и мин.год. и сега беше трагедия.Никакъв баланс,сола и пеене!Рока не е гюрултия!Това не е концерт на Пайнер да пуснат диска и готово.Бас китара и бас тъпан!!!Това беше всичко.Това не е рок!Жалко за музикантите и труда им!Надсвирване,надвикване,това да не е селска сватба?Да поканят група с истински озвучител,да чуят как се правят нещата.
    • 6
      Др
      Друг фен
      17 -7
      19:06, 3 сеп 2017
      Добри намерения, но... Рок фест се прави с много пари и много звезди. Няма как да напълните площада с аматьори, па макар и без вход за публиката. За съжаление старите фенове са гледали доста от големите групи и с кавъри няма да ги привлечете.... А младите си имат други идоли
    • 7
      Ма
      мастикаджия
      11 -7
      19:56, 3 сеп 2017
      Паслушахме ,послушахме,хай сега да идем на кръчма и да му врътнем по една чалгичка!
      Ех ,Българио,Българио!
    • 8
      До
      до горните тролове
      13 -8
      23:22, 3 сеп 2017
      И сега като наплюхте яко по-добре ли ви стана? Ходихте ли или от телевизора гледахте? Бе трябва да сте били! Да броите! Ама може и да не сте били! Или не можете да броите! Тия банди с десетилетия не са стъпвали на хасковска сцена пък са си наши момчета повечето. И тука веднага и заформихте посрещане! Те и затова бягат оттук читавите хора, щото всички са големи разбирачи! От албуми разбират, саунд как се прави им е ясно, местни промоутъри от класа да търсиш! Навсякъде в рокаджийските ивенти излизат тия групи само в Хасково не им са на нивото! Викам да не се връзвам ама не можах да се стърпя на толкоз компетентни анализи! Бе що ли не ви..
      • До
        До долния трол
        5 -3
        09:15, 4 сеп 2017
        Ти като си много компетентен какво разбра от пеенето на Гегов да речем?Аз лично нищо,а ми харесва като певец.
    • 9
      Гу
      Гунчев Иван
      2 -2
      07:16, 4 сеп 2017
      Хубава статия където името на основната група на Рок Феста е сбъркано . Бива ли такова нещо кажи ми ?!
    • 10
      Ho
      horata
      4 -3
      07:45, 4 сеп 2017
      хората си искат чалгата и народните певици! никаква програма няма свястна!!
    • 11
      По
      поздравче
      8 -3
      09:33, 4 сеп 2017
      Защот’ съм хейтър от класа
      и патриот съм на маса
      герой зад клавиатура…
      а всъщност карикатура
      е моят живот!
      в заключение цитирам от Площад СЛАВЕЙКОВ:
      След като описва любимите занимания от зори до здрач на интернет-троловете, песента все пак има добър край – героят хейтър се самоизтрива от Фейсбук и заявява, че му е писнало от всичко, особено от него самия. Да очакваме това да се случи и в реалния живот обаче изглежда повече като името на друго от парчетата на „Обратен ефект“ – „Какво ли ти говоря…“.
      Айде, все така да сте!

    • 12
      Хо
      Ходил
      2 -2
      11:50, 4 сеп 2017
      Нямаше публика - Факт! На концерта на БТР преди година бяхте ли? И там нямаше публика. Или и БТР е под нивото на взискателните хасковски рокфенове?
      Според мен така не се прави рокфест, подчертавам "сперд мене", т.е. всеки може и да не се съгласи, но рекламата на събитието липсваше. Тове не е театър, че да го обявяваш само с плакати. Липсват сериозни спонсори, липсват съпровождащи мероприятия. Лошо избрано място. Трябваше да е на някоя поляна примерно по "Ямача", скара-бирата да е обособена отстрани, някъде на сянка, а сцената на поляна, да има разни състезания с мотори, някво шоу между изпълненията на групите и т.н. С един гол рок за ценители и то в Хво. - тоя пансион, няма как да стане.
      • До
        до ходил си в храстите
        3 -1
        12:02, 4 сеп 2017
        ха ха ха !!!
        големи препоръки! голям смях!
        супер си беше! чакаме следващия! не се отказвайте, момчета, заради две-три анонимки дето си търсят да се изявяват по форуми щото иначе никъде и никкой няма да ги допусне! стотици се събраха на спортната, само качествена публика при това и имаше място за всичко! количеството го търсете на панаира на Кенана!
    • 13
      Чо
      Чобанина
      5 -1
      13:58, 4 сеп 2017
      Поздравления за организаторите ! Да докараш в Хасково един от вокалистите на Рейнбоу не е майтап работа. Дори само заради това заслужават суперлативи. Колкото до самия рокфест - винаги може повече. Важното е, че началото е положено и дано да има продължения все по успешни от предишните. В коментарите има и градивна критика и разни препоръки, като това да стане хепънинг с бира скара :))) Да се смееш ли да плачеш ли.Не съм ходил досега на рок концерт, за да ям кебапчета и да пия бира, макар, че много си ги консумирам :) Само РОК !!!
    • 14
      Чо
      Чобанина
      5 0
      14:00, 4 сеп 2017
      Поздравления и за участниците, само РОК !!!
    • 15
      Хо
      Ходил
      2 -1
      14:41, 4 сеп 2017
      Само една корекция. Изрично съм написал, че скара-бирата трябва да е обособена далеч от сцената. И със сигурност вокалист на голяма банда се докарва трудно, но и сериозни спонсори също се докарват трудно. За да се докарат сериозни спонсори, трябва сериозна публика. 200 -300 човека са адски малко. Затова трябва да има и допълнителни мероприятия, за да се привлече и допълнителна публика. Иначе тръгваме надолу по веригата: Няма публика - Няма спонсори - няма финансиране - няма добри изпълнители - няма интерес - няма фест. Все пак говорим за Хво., а не за някоя рок-столица.
      • Уб
        Убеден
        4 -2
        16:51, 4 сеп 2017
        съм, че имаше над 700/800 посетители
    • 16
      Кр
      Крум
      1 -5
      15:34, 4 сеп 2017
      Жив зян и мокра плява Виж коментара
    • 17
      De
      Detroit Rock City
      3 0
      00:43, 5 сеп 2017
      Абе каунье хасковски,направиха ви едно събитие както си трябва и вие го оплюхте.Ами правилно сте си се нарекли каунье.
    • 18
      Па
      Панаир
      2 0
      12:25, 6 сеп 2017
      Какво се дърлите ? Толкова е просто -като не Ви харесва, не ходете. На Хасково му дай само тъпата чалга на фльорците.
    Последни новини