От х:

Днес в x:

12 групи забиват на Рок феста в Хасково, на сцената излиза и студиен музикант на Блек Сабат

    12 български групи ще забият по времето на Втория рок фестивал в Хасково в края на август и началото на септември. На една сцена ще се качат две от световните музикални имена на твърдата музика-един от вокалистите на легендарните Рейнбоу Дуги Уайт, който ще зарадва хасковските меломани за трети път, а в една от вечерите излиза и Лий Фокнър, студиен музикант в един от албумите на друга велика рок банда Блек Сабат.

    Маратонът стартира в късния следобед на 31-ви август на Спортна площадка “Спартак“, като откриването е поверено на талантите от Школата по барабани към Младежкия център в Хасково, обясни един от организаторите на събитието, което в късната есен на миналата година донесе много радост на малки и големи фенове на рока в Хасково Иван Сталев-китарист на групата Джон Стийл /John Steel/.

    Първата група в първия ден е димитровградската Слим Джим. След тях на сцената се качват музикантите от група BGB -Лий Фокнър и хасковлиите Любомир Банев и Владимир Ризов. Хедлайнер на вечерта са групарите 8m/s, които стилово се водят в по-твърдия ъндърграунд диапазон, посочи Сталев.

    Компилационната група Powertrena отваря втора вечер на рокаджийската сцена в Хасково. В състава й влизат музиканти от Хасково, Харманли и Димитровград, който живеят в чужбина и се връщат в родината си специално за участието си в музикалния форум на Спартак.

    Старозагорско-хасковската четворка Revival забива след тях.

    Феновете ще чуят по-късно и авторски парчета на Zoom от Пловдив, които ще направят и трибют на Metallica, подготвили са и кавъри за феновете на Godsmack.

    Гвоздеят на вечерта са „Обратен ефект”, които били нетърпеливи да се върнат отново на Хасковска сцена, след като от години не са гостували на местната публика, посочи Иван Сталев.

    Затварящият ден на феста-2-ри септември също носи  за рокаджиите в Хасково много кеф. Стартът е със софийската група „Елизиум“, следват групарите от града-домакин  „ Хангар 42“, а след тях и превърналите се в любимци не само на хасковлии, но и на много от меломаните в страната Different Highway.

    Остатъкът от вечерта е посветена на представянето на новия албум на Джон Стийл, в който вокалист е Дуги Уайт. Той ще се появи скоро на пазара под заглавието “Еverything or nothing” /Всичко или нищо/. Текстовете на парчетата в него са Дуги Уайт, който е и автор на вокалните линии. С изключение на две мелодии, на които автор е Ангел Димитров от така популярната навремето в Хасково банда „S.J.K” , музиката е изцяло на китариста на Джон Стийл Виктор Георгиев.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ви
      ВИЛИ,,ФИТНЕСА !
      18 0
      23:51, 3 авг 2017
      страхотно,,събитие за хасково ! С поздрав,,за любо банев и влади ризов,,много талантливи,,музиканти,,и с пожелание за повече,,новини за вас,,успех приятели !в момента ,аз съм на джаз фестивала в банско !с поздрав за всички вас,,величко !
    • 2
      Не
      Нел
      5 -1
      08:40, 4 авг 2017
      Хангар 42,а не Хангар 24
    • 3
      Чо
      Чобанина
      11 -4
      08:53, 4 авг 2017
      Браво на общината и на Миленка в частност за прекрасната инициатива. Само РОК !!! Вива РОК !!!
    • 4
      Га
      Гарф
      10 -1
      09:15, 4 авг 2017
      Като как отварящия ден ще е 31-ви август, а затварящия ще е 2-ри август!
      Моля, гледайте какво пишете!
    • 5
      Ro
      rock fans
      4 0
      11:26, 4 авг 2017
      Моля, дайте повече инфо за местните групи
    Последни новини