От х:

Днес в x:

Моето училище - част от моя живот

Общинският етап на четвъртата национална конференция "Училището - желана територия на ученика" се проведе днес в Хасково.

39 са класираните доклади на общинско ниво, сред тях един направи особено голямо впечатление "Моето училище- част от моя живот", каза на конференцията Иван Панайотов - началник на Регионалния инспекторат по образование-Хасково.

2009 година е обявена от ЕС за година на творчеството и иновациите. "Учителите трябва да разширяват професиoналните си знания и да бъдат мениджъри, а не просто педагози", кометира Вероника Георгиева - експерт от образователното министерство, която бе един от специалните гости.



Целите на конференцията са: училището да се развива като желана територия на ученика, да се възстанови хоризонталната и вертикална връзка между училището и институциите, да се разшири популяризирането на практиките и иновациите в него.


Комисията оценява докладите и презентациите на областния етап. Тя е в състав на образователните експерти: Веселина Павлитова, Али Байрям Али и Върбина Делчевска, Александър Некезов. Най-добрите доклади ще участват на национално ниво.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини