От х:

Днес в x:

Еманюел Макрон идва в България

На 25 август в двореца "Евксиноград" държавният глава Румен Радев и министър-председателят Бойко Борисов ще проведат разговори с президента на Френската република Еманюел Макрон, съобшиха от правителствения пресцентър. Президентът Макрон и съпругата му Брижит Макрон ще бъдат на посещение в страната по съвместна покана на българските президент и премиер.

Перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Франция, двустранното икономическо, инвестиционно и културно сътрудничество, охраната на външните граници на Европейския съюз, както и идеите за бъдещето на Европа, ще бъдат сред акцентите на срещите на френския президент в България. Във фокуса на разговорите ще бъдат също така заложените в програмата на Българското председателство на Съвета на ЕС приоритети, европейската перспектива на Западните Балкани и присъединяването на страната ни към Шенген и към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Церемонията по посрещането на президента на Френската република е от 10 ч. пред двореца "Евксиноград", като след нея ще се състои официалната снимка на двамата президенти и техните съпруги. След церемонията президентите Радев и Макрон ще проведат среща "на четири очи" и ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на двете президентски институции. В 11:15 . двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция за медиите.

От 11:35 ч. е срещата на "четири очи" между министър-председателя Бойко Борисов и френския президент, която ще бъде последвана от пленарни разговори. От българска страна в тях ще участват вицепремиерите Екатерина Захариева, Томислав Дончев и Красимир Каракачанов, както и министър Владислав Горанов.

Пресконференцията на премиера Борисов и президента Макрон е от 12:45 часа.

В късния следобед премиерът Борисов и френския му гост ще посетят Центъра с навигационни симулатори във Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ne
  Nemesis
  0 0
  14:59, 23 авг 2017
  Изхвърля го в Столипиново ! Отвратителна марионетка на Ротшилд.
Последни новини