От х:

Днес в x:

Себахтин Исмаил опита да прилапа общински пари. Преглед на печата

Общинският съветник от ДПС Себахтин Исмаил опита да прилапа общински пари, съобщава в заглавие над главата "Хасковска Марица". Исмаил поиска средства от бюджета, за да извозва деца от селата със закрити училища до Хасково. По думите му досега ги возел без пари.
Общинският съвет отхвърли предложението с мотива, че това е незаконно. Общината е осигурила транспорт на децата до средищни училища. Ако някой желае детето му да учи другаде, да си поема разноските за това.

Росен Киришев вдига казино и хотел за 10 млн., информира в другото водещо заглавие на първа страница вестникът. Комплексът ще се издига до граничния пункт Капитан Петко войвода.

Родители в паника след смърт на 6-годишен, акцентира още на страницата изданието. Кирил почина от свръхостър менингококов сепсис в петък.

Полицай си поиска срещу 20 лв., акцентира на криминалната страница вестникът. Почерпеният служител първо се пробвал с жриците на любовта пред Бизнесцентъра в Хасково, но оттам твърдо му заявили, че тарифите почват от петдесетарка.

Ирена Кръстева – голямото преяждане с медии, четем на 9 страница в броя. В публикацията се проследява пазаруването на бившата шефка на тотализатора, която според мнозина е подставено лице на Ахмед Доган.

Над 71 млн. лв. е бюджетът на общината за 2009 година, четем на 10 страница. Тя е посветена на сесията на ОбС в петък.

"Атака" "краде" 4 т. взрив от склад, съобщава в челно заглавие над главата "Новинар юг". Според изданието информацията, изнесена на петъчното заседание на ОбС Хасково за изчезнали 4 т. взривни материали от склад край с. Крепост, не е вярна. Слухът бил разпространяван от уволнен работник, а пред съветниците го обяви Георги Майоров от Атака.

Зрелостниците се записват за матури след седмица, предупреждава изданието на втора страница.Първият задължителен изпит е на 17 май.

Съветници правят сечено на свои, резнаха ги от заплати, четем на 4 страница в броя. Става дума за сесията на ОбС, на която не беше прието предложението за заплати от по 300 лв. на съветниците.

Родители и лекари искат ваксина срещу менингит, четем на 7 страница. В Хасково започва подписка за въвеждане на задължителна имунизация срещу коварното заболяване, което протича мълниеносно и е смъртоносно. Хасково вече даде няколко млади жертви.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини