От х:

Днес в x:

Зам.-областният Балкански държи сигурността, Атаман - бедствията

Заместник областният управител Велин Балкански отговаря за държавните имоти в областта, за регионалното развитие, транспорта, обществения ред и сигурността. Другият заместник на Райна Йовчева – Мехмед Атаман, държи епизоотичната комисия, комисията за бедствия и аварии, за енергийната ефективност, селското стопанство.

Конкретните отговорности на зам.-областните управители се определят от губернаторката Райна Йовчева, разясни структурата на областната администрация днес главният й секретар Паскал Арнаудов. Срещата с медиите бе в рамките на проекта "Говори с властта на ТИ".



Самият главен секретар пък координира работата на отделните звена, но отговаря пряко и за заетостта и пазара на труда, за социалното подпомагане, за образованието и културата.

Работното време на администрацията е от 9 до 17.30 часа без прекъсване и се удължава, ако има граждани, които чакат за административна услуга, увери Арнаудов.

В отговор на въпрос той обясни, че са предвидени глоби и адмнистративни наказания – понижаване в ранг например, за служители, които се отнасят грубо към гражданите. За последните две години обаче нямаме случай на наказан служител, допълни Арнаудов.

Всички постъпили в областната администрация заявления, жалби и сигнали, се разпределят от областния управител. Той е и едноличния орган на държавната власт в региона, обясни Паскал Арнаудов.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини