От х:

Днес в x:

11 °C

Баби се бият на спирка, едното внуче се качило в рейса първо

Изображение 1 от 3

  “Две баби се сбиха на автобусната спирка в Криво поле, където спира ученическият автобус. И то за глупости - че едното внуче се качило в рейса първо. Грозна картина – възрастни жени се бият с юмруци и се скубят в центъра на селото. Затова смятам, че агресията у децата идва от родителите и семейството”.

  Това разказа днес помощник директорката на училището в Малево при представянето на доклада на “Български център за джендър изследвания” в Хасково за защита от домашното насилие.

  На срещата бяха поканени педагози от различни училища от Хасково и селата в общината и всички те бяха категорични, че агресията вече обзема все по-малки деца. “Вече и първокласниците проявяват жестока агресия”, сподели учителка от хасковото училище “Васил Левски”. Тя допълни, че повечето програми и инициативи на образователното министерство са чисто формални и се изчерпват с попълване на въпросници и обобщение на резултатите. Около това мнение се обединиха и останалите педагози. Според тях повечето институции подхождат формално по този изключително щекотлив проблем и в повечето случаи просто отчитат дейност.

  “Имахме случай на сбиване във външните тоалетни на училището, които отдавна не се използват. Обадихме се на “Закрила на детето”. Всичко, което направиха от тази специализирана институция, бе да ни изпратят едно писмо. Дори не дойдоха да изслушат децата”, разказа друга учителка с дълъг стаж.

  “Има проблем и с родителите. Трудно е да ги убедим, че при един конфликт винаги има причина и от двете страни. Много често не ни вярват. Понякога ни оставят да се справяме сами, а такива проблеми без участието на родителите просто не могат да бъдат решени”.

  Фондацията за джендър изследвания днес представи доклада си по проект “Казвам Не на насилието”, в рамките на който е изработена програма за превенция на агресията сред децата. Тя е тествана пилотно в СУ “Пасий Хилендарски” в Хасково. Обхванати са деца от три паралелки – 6, 7 и 8 клас.

  Програмата ще бъде разпространена в училищата в региона.

  Тодор Кръшков

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Ив
   Иванка Курвуазие
   31 -2
   16:18, 13 юли 2017
   Бла + бла+ бла = Лап+лап+лап
  • 2
   Ан
   Ана Пеева
   37 0
   16:49, 13 юли 2017
   Никак,ама никак не им вярвам на тези проекти.Там само се усвояват едни пари и се отчитат резултати/без да ги има/.Най-често са уредени "подходящите" хора и май само те са доволни от работата си.Фактите са на лице-агресията расте пропорционално на програмите.
  • 3
   Ан
   андрешко
   29 -2
   17:04, 13 юли 2017
   Кръшков какви са тия джендър изследвания какви са тия чуждоземски лафове бе Това вероятно са част от евроатлантическите ценности и правила Да ама въпреки тия правила и джендъри хлапетата се млатят здраво че и бабите и те се джендърят по европейски
  • 4
   Ба
   БАЙ ОНЗИ
   16 -1
   18:13, 13 юли 2017
   Простотията е постоянен спътник на много хора през целият им живот.
  • 5
   Ба
   БАЙ ХОй
   14 -1
   19:58, 13 юли 2017
   Още едни соросоидни грантажии ,който само лапат парички и се правят на "велики",а никава работа не вършат.
  • 6
   34
   3489
   11 0
   21:47, 13 юли 2017
   Това за бабите малко преувеличено ми се струва! Излагане! Агресията е навсякъде с програми няма да я преборим а закони със строги наказания!
  • 7
   J,
   J,c;m
   6 0
   07:50, 14 юли 2017
   Вижте си жълтите парцали които висят по лаФките и какви са заглавията по първите страници,после разсъждавайте ако можете господа журналисти,джендъри и вся остальная.......
  • 8
   Ун
   Уникално!
   12 0
   09:39, 14 юли 2017
   Ха-ха! В Хасково останаха само ******, слезнали от планините, турци и турчолеещи се ц*****.... :) Всички, които имат някакъв потенциал и могат да мислят, просто напускат този "областен град"... :) Една разходка през деня в "центъра" доказва това мое твърдение....
  • 9
   Ун
   Уникално!
   10 0
   10:29, 14 юли 2017
   Ехо-о-о! Защо думата "******" е цензурирана със звездички??? Браво! Велики сте ПОМАЦИТЕ!
  • 10
   Уф
   уффY
   9 0
   12:46, 14 юли 2017
   Сбрани каки да лаладжийстват и да прибират пачки бадева. Същата глупост като в другата новина- на малолетните циганори, дето пребили до смърт човека, назначили психолог. Не психолог, а от д-р Менгеле имат нужда тия организми.
  • 11
   Ke
   KEKNASKI[ MAJMUN
   4 0
   14:38, 14 юли 2017
   Като хасковлия поне 6-то поколение виждам как селските маймуни облазиха и хасково :))

  Хороскоп за 19.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
  19 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
  19 фев 2020
  Последни новини