От х:

Днес в x:

Баби се бият на спирка, едното внуче се качило в рейса първо

Изображение 1 от 3

    “Две баби се сбиха на автобусната спирка в Криво поле, където спира ученическият автобус. И то за глупости - че едното внуче се качило в рейса първо. Грозна картина – възрастни жени се бият с юмруци и се скубят в центъра на селото. Затова смятам, че агресията у децата идва от родителите и семейството”.

    Това разказа днес помощник директорката на училището в Малево при представянето на доклада на “Български център за джендър изследвания” в Хасково за защита от домашното насилие.

    На срещата бяха поканени педагози от различни училища от Хасково и селата в общината и всички те бяха категорични, че агресията вече обзема все по-малки деца. “Вече и първокласниците проявяват жестока агресия”, сподели учителка от хасковото училище “Васил Левски”. Тя допълни, че повечето програми и инициативи на образователното министерство са чисто формални и се изчерпват с попълване на въпросници и обобщение на резултатите. Около това мнение се обединиха и останалите педагози. Според тях повечето институции подхождат формално по този изключително щекотлив проблем и в повечето случаи просто отчитат дейност.

    “Имахме случай на сбиване във външните тоалетни на училището, които отдавна не се използват. Обадихме се на “Закрила на детето”. Всичко, което направиха от тази специализирана институция, бе да ни изпратят едно писмо. Дори не дойдоха да изслушат децата”, разказа друга учителка с дълъг стаж.

    “Има проблем и с родителите. Трудно е да ги убедим, че при един конфликт винаги има причина и от двете страни. Много често не ни вярват. Понякога ни оставят да се справяме сами, а такива проблеми без участието на родителите просто не могат да бъдат решени”.

    Фондацията за джендър изследвания днес представи доклада си по проект “Казвам Не на насилието”, в рамките на който е изработена програма за превенция на агресията сред децата. Тя е тествана пилотно в СУ “Пасий Хилендарски” в Хасково. Обхванати са деца от три паралелки – 6, 7 и 8 клас.

    Програмата ще бъде разпространена в училищата в региона.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (11)

    • 1
      Ив
      Иванка Курвуазие
      31 -2
      16:18, 13 юли 2017
      Бла + бла+ бла = Лап+лап+лап
    • 2
      Ан
      Ана Пеева
      37 0
      16:49, 13 юли 2017
      Никак,ама никак не им вярвам на тези проекти.Там само се усвояват едни пари и се отчитат резултати/без да ги има/.Най-често са уредени "подходящите" хора и май само те са доволни от работата си.Фактите са на лице-агресията расте пропорционално на програмите.
    • 3
      Ан
      андрешко
      29 -2
      17:04, 13 юли 2017
      Кръшков какви са тия джендър изследвания какви са тия чуждоземски лафове бе Това вероятно са част от евроатлантическите ценности и правила Да ама въпреки тия правила и джендъри хлапетата се млатят здраво че и бабите и те се джендърят по европейски
    • 4
      Ба
      БАЙ ОНЗИ
      16 -1
      18:13, 13 юли 2017
      Простотията е постоянен спътник на много хора през целият им живот.
    • 5
      Ба
      БАЙ ХОй
      14 -1
      19:58, 13 юли 2017
      Още едни соросоидни грантажии ,който само лапат парички и се правят на "велики",а никава работа не вършат.
    • 6
      34
      3489
      11 0
      21:47, 13 юли 2017
      Това за бабите малко преувеличено ми се струва! Излагане! Агресията е навсякъде с програми няма да я преборим а закони със строги наказания!
    • 7
      J,
      J,c;m
      6 0
      07:50, 14 юли 2017
      Вижте си жълтите парцали които висят по лаФките и какви са заглавията по първите страници,после разсъждавайте ако можете господа журналисти,джендъри и вся остальная.......
    • 8
      Ун
      Уникално!
      12 0
      09:39, 14 юли 2017
      Ха-ха! В Хасково останаха само ******, слезнали от планините, турци и турчолеещи се ц*****.... :) Всички, които имат някакъв потенциал и могат да мислят, просто напускат този "областен град"... :) Една разходка през деня в "центъра" доказва това мое твърдение....
    • 9
      Ун
      Уникално!
      10 0
      10:29, 14 юли 2017
      Ехо-о-о! Защо думата "******" е цензурирана със звездички??? Браво! Велики сте ПОМАЦИТЕ!
    • 10
      Уф
      уффY
      9 0
      12:46, 14 юли 2017
      Сбрани каки да лаладжийстват и да прибират пачки бадева. Същата глупост като в другата новина- на малолетните циганори, дето пребили до смърт човека, назначили психолог. Не психолог, а от д-р Менгеле имат нужда тия организми.
    • 11
      Ke
      KEKNASKI[ MAJMUN
      4 0
      14:38, 14 юли 2017
      Като хасковлия поне 6-то поколение виждам как селските маймуни облазиха и хасково :))
    Последни новини