От х:

Днес в x:

Търсят нов директор на Градината по изкуствата с конкурс

Общината обяви конкурс за двама директори на Хасковски детски градини. Това са Детска градина № 21 „Вихрогонче” и Детската градина по изкуствата в Хасково. Със заповед на кмета Добри Беливанов на онлайн платформата на местната администрация обявата вече е качена.

Кметската заповед стъпва на Закона за предучилищното и училищното образование, а поводът за провеждането на конкурсите е, че досега в тези детски заведения такъв конкурс не е провеждан.

Кандидатите трябва да отговарят на редица изисквания, като завършено висше образование с образователна квалификационна степен “магистър” със специалност от професионално направление “Предучилищна педагогика“ и с професионална квалификация „детски учител”. Освен това трябва да имат не по-малко от 5 години учителски стаж.

Кандидат-директорите могат да подадат документите си по всички обявени свободна места, но за всяка от детските градини трябва да подадат отделно заявление, в което изрично да е посочено наименованието на заведението.

Конкурсът ще мине в три етапа, като след допускане до конкурс по документи, следва писмен изпит. Кандидатите за директори ще решават тест с 30 въпроса. Последният етап на избора ще е интервю - събеседване.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    Ле
    Леко мургав от Димитровград
    21 -3
    11:38, 7 юли 2017
    Капацитетът Тенчева назначете.Доказан простак.
    • Ха
      хасково
      4 0
      16:15, 8 юли 2017
      много точно казано по п....а от тенчева няма
  • 2
    Гъ
    Гъркова
    17 -17
    11:45, 7 юли 2017
    Защо не вземете най-накрая да разделите тези детски градини. Всяка градина да си има отделен директор, че по този начин е меко казано мазало. Директора си ходи по разходки и кафета, като уж е в другата сграда, както и служителите си правят каквото искат в отсъствие на директора.
  • 3
    Ай
    АЙСЕР
    12 -3
    12:35, 7 юли 2017
    При нас пък си е супер след обединението! И ремонтите и градината, и директорката !
  • 4
    Ай
    АЙСЕР
    18 -15
    12:42, 7 юли 2017
    Искаме за директор госпожа Тахмезян. Компетентна, умна, толерантна и кадърна директорка!
    • Та
      Тахмезян
      5 -9
      19:34, 7 юли 2017
      Браво,Айсер! От утре си назначена на работа. Виж коментара
  • 5
    Ив
    Иван Иванов
    9 0
    15:09, 7 юли 2017
    За директор се иска минимум 5 години стаж по специалността. А за заместник директор нищо. Как става тази работа? Заместниците не трчбва ли и те да имат някакъв стаж по специалността?
  • 6
    12
    123876
    9 -3
    15:35, 7 юли 2017
    Не ви трябва конкурс. Направо си вземете Наска от ОУО. Специалист е по селски вечеринки и командва като луда калинка всичко около себе си. Не иска да се пенсионира, макар че отдавна навърши години за пенсия. Има много връзки от онези, дето мъжете много ги обичат. Питайте Колев, че него го върти откакто я направи пом.директор. Няма мърдане. Дайте й много пари и нищо друго не иска, че наградите що се раздават за добра работа, вече всичките ги взе. Танцува добре с всички, дето са на власт и никой не й скършва хатъра за нищо. Само дето на колегите и на децата им писна от нейните театри, за които денонощно ги държи на каишка. Вземете Наска в името на изкуството, че тя е всичколог - цял живот от пост но пост. Ха дано се освободим от нея в общежитието, че много стана, пък и не я пенсионират заради новите заплати за учителите, защото лъвския пай винаги е за нея. Късмет.
  • 7
    Ня
    Някой
    18 -3
    17:08, 7 юли 2017
    А защо в ОДЗ ”Иглика”-17градина няма обявен конкурс за нов директор? Тенчева да не е вечна там и да се разпорежда все едно че градината е нейна собственост , Я да вземе да си намери мъж най-после че така стара мома не е хубаво да оставаш .
  • 8
    Ни
    Никой
    15 -5
    18:31, 7 юли 2017
    Еми Тенчева е братовчетка на Гаргова ти как искаш да я махнат луда ли си ко. Ремонти с кой ще правят
  • 9
    Ня
    Някой
    3 -5
    19:04, 7 юли 2017
    Коя е тази Гаргова ?Някой може ли да поясни повече информация за нея ?
  • 10
    . Зян.......зян......зян
  • 11
    Жу
    жужу
    14 -2
    21:41, 7 юли 2017
    Ами то коя от директорките се е явявала на конкурс за обединените градини?Май никоя.......Той новия кмет ОБЕЩА да пусне всички градини на конкурс;ама той и много други работи обеща....ОБЕЩА и цялостна ревизия на селските градини......ОБЕЩА и намаляне на таксите........Но май кухнята майка в 15 градина само ще усвои пари;но няма да доведе до такова намаление на таксите........Защо на местна почва не въведът някаква мандатност на директорките,щото за голяма част от тях е в сила приказката"Наяла се въшката и излязла на челото..."То да си директор не е само да командваш,да разписваш заповеди ,да имаш кабинет и хубав стол,да унижаваш работещите,и то тези,които ти правят името,напротив трябва да ги уважаваш ,защото директора е само един администратор.......
  • 12
    12
    123
    5 -1
    15:28, 8 юли 2017
    Защо в обявлението за конкурса в сайта на общината няма краен срок за подаване на документите,явно нарочно. Обявете конкурси за всички ДГ,това не са доживотни постове.
  • 13
    Ти
    тити
    4 -5
    16:28, 8 юли 2017
    Всички тези директорки са назначени без конкурс,но за сметка на това назначават учители срещу ?????/познайте/ Поцял ден щукат по магазини и кафенета,защото са покровителствани от някого.Права е Гъркова разделете градините,назначавайте директорите с конкурс и с мандатност. А за добрата г-жа Тахмезян зян-зян -зян хайде да се научи да говори български и тогава да става директор.Как ще бъде разбрана от децата?
  • 14
    Ти
    тити
    4 -4
    16:34, 8 юли 2017
    Не се чудете има готов директор,без конкурс Димитрия Димитрова - образование,стаж и най-важното възраст 67 години.Много подходяща за това,както и за това,че продължава да работи 10 години след пенсия. Доказан,кадърен кадър- само за директор!
  • 15
    Ки
    Кики
    6 -4
    18:22, 8 юли 2017
    Тахмезян няма работа по селата! Да се върне в общината. Нейното място е там!
  • 16
    Ти
    тити
    5 -4
    20:21, 8 юли 2017
    Кики,каква Община,какви 5 лева? Тахмезян не може да говори! Хайде мотиката и в ТКЗС-то! Кой и защо я сложи тази женица там? И само тя ли?

Още новини

Последни новини