От х:

Днес в x:

Пуснаха от ареста и последният задържан за обира на пощата Красен Кънчев

Последният от задържаните за обира на пощата в Хасково Красен Кънчев е освободен от ареста, научи Haskovo.net. С постановление на Окръжна прокуратура мярката му за неотклонение „задържане под стража“ е променена в „парична гаранция“ в размер на 5000 лева, уточниха от държавното обвинение.

Основанието за постановения прокурорски акт е изтеклия максимално предвиден от закона 8-месечен срок за задържане.

38-годишният шампион по мотокрос Красен Кънчев от великотърновското село Присово беше единият от арестуваните за големия обир на централния клон на пощата в областния град, извършен на 8 юни 2016 г. Тогава бяха задигнати близо 2 млн. лева. Близо 4 месеца по-късно зад решетките попаднаха 42-годишният хасковлия Кадир Масан – Катката, 39-годишният димитровградчанин Тихомир Мавродиев и 41-годишният асеновградчанин Антон Найденов. В последствие те също бяха освободени срещу парични гаранции.

Делото се отличава с фактическа и правна сложност, обусловена от неговия предмет и механизъм, броя на съучастниците, което е наложило извършване на разпит на множество свидетели, очни ставки, претърсване и изземване на различни обекти, назначаване на сложни по обем и характер експертизи, казаха от прокуратурата.

Темпът на разследването е бил затруднен и от процесуалното поведение на двама от обвиняемите, с оглед честото обжалване на взетите им мерки за неотклонение и относително дългия престой на делото в съда.

Предстои внасяне на обвинителен акт по случая. За престъплението е предвидено наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Ра
    Рапон
    86 -5
    09:29, 5 юли 2017
    Крадеш 2 милиона, лежиш 8 месеца, плащаш 5000 и след това изчезваш безследно-ебаси кефа-има ли по-хубава държава от Бг?
    • A
      a
      5 0
      21:30, 5 юли 2017
      кратък срок,така ли???и изведнъж се доказва че си невинен,после какво правим?съдим държавата за обезщетение за тези 8 месеца?кой плаща?
  • 2
    Ка
    Каунчо
    29 -7
    10:32, 5 юли 2017
    Проблемът е в законодателя, 8 месеца е прекалено кратък максимален срок обвиняем да стои в следствения арест при такива тежки и сложни престъпления ! Обвиняемите и адвокатите използват този трик с честото обжалване на мерките за неотклонение на окръжен и апелативен съд, с което делото го няма в разследването по около 20-30 дни ! Скапаните законотворци трябва да променят законите и да развържат малко ръцете на разследващи и прокурори !!! Няма такава държава !!!
    • Не
      Не е
      33 -4
      10:41, 5 юли 2017
      Не, не е прекалено кратък. Прекалено кратък е само за нашата полиция и прокуратура, на които осем месеца не им стигат за нищо. При това става дума за осем месеца откакто е задържан обвиняемия. Нали се сещаш, че това не е станало на другия ден след обира.
      Всъщност всички знаем, че обирът беше в началото на юни м.г. Сиреч- преди 13 месеца. Щом от задържането са минали 8, значи е бил задържан 5 месеца след обира. Сега внимавайте- значи на разследващите им трябват 5 месеца, за да установят кой според тях е извършителя, за да го обвинят, обаче след това още 8 месеца не им стигат, за да се подготвят да внесат делото в съда.
  • 3
    Жо
    жорж
    19 -3
    10:42, 5 юли 2017
    поредния забегнал в ЮАР -очакваме включване
  • 4
    Ка
    Каунчо
    16 -5
    11:03, 5 юли 2017
    Изобщо не си наясно с провеждане на разследванията, колко бавно се предоставят необходимите данни от другите институции и търговски дружества, колко неочаквани трудности възникват по време на разследванията, които трябва да се отстраняват, какъв огромен обем доказателства трябва да се събират по такива дела... тук най-вероятно е правена и всеобхватна финансова проверка на обвиняемите и т.н, което изисква доста време... Няма какво повече да коментирам, ясно е, че този е човека, който стои зад грабежа ! Трявба просто да се направи една промяна в закона, която да казва, че през времето, в което мярката за неотклонение се обжалва, не тече този 8-месечен срок ! Най-вероятно си някое мазно, лицемерно адвокатче, от тези които само дрънкат празни приказки, а хал хабер си нямат от нищо...
  • 5
    Ми
    мишка
    30 -2
    11:41, 5 юли 2017
    Добре че е кьнчо маймуната да ве измакне от ареста иначе щяхте да изчюреете и тримата в следствения арест обаче нали знаете 50 процента от парите трябва да ги отчетете при онази маймуна иначе обратно пак вьтре
  • 6
    Ба
    БАЙ ОНЗИ
    5 -6
    13:47, 5 юли 2017
    До "Не е". Ти явно си от типа хора, на които им е най - лесно да коментират отстрани. Вземи да работиш по такъв случай и да го разкриеш, и тогава приказвай. Такива хора като теб могат да бъдат наречени по един - единствен начин, и думата е "Глупав сеирджия".
  • 7
    Ва
    Ваню
    10 -3
    14:16, 5 юли 2017
    Повечко такива обири трябва да има! Малко са !
  • 8
    Пр
    прост човек
    11 -3
    15:05, 5 юли 2017
    До разследващ полицай Каунчо: Обясни логично защо и как да не се зачита мярката когато се обжалва???? Арестантите къде са през това време в къщи ли са си ? На кафе ли са?Или на хотел ги карат докато тече обжалването на мярката? Много сте прости всички куки и затова и разследванията ви се провалят с гръм и трясък! Макар че в случая с пощата хванахте първия който ви посочиха долните плямпи като Хубенчо и добавихте куп измислени от вас " доказателства". Така че всички които много ви е яд че са ги пуснали не се хабете защото те няма как да ги задържат с измислени доказателства и фалшиви анонимни свидетели. Ако имаха и малко куките щяха да ги изтипосат и нямаше да видят бял ден тия момчета ама като не са те няма как да напастнат всичко и да издържи пред съда и затова ги тормозиха кого повече кого по малко и ги пуснаха.А и не забравяйте че следващият път може всеки от нас да нагласят по същият начин,затова не говорете много че повечето от вас ако ги затворят в тоя ебан арест на втората седмица ще подпишат че са направили каквото им кажат без да имат каквато и да е вина. И ако на някой му се струва че 8 месеца са малко да влезе за седмица вътре и после ще си говорим!
    • Ка
      Каунчо
      2 -2
      20:05, 5 юли 2017
      Благодаря, че ме удостои с такава престижна титла "разследващ полицай", явно всеки гражданин с мнение ти се струва кука... Толкова глупости си изписал в писанието ти, че дори няма да се навеждам, за да ги коментирам. Щом съдът го държа този до дупка, а всичко останали ги пуснаха доста отдавна, явно срещу него има доста доказателства, не мислиш ли !? Ще поживеем и ще видим ! В заключение ще ти кажа следното : спри филмите и наркотиците, много ти е развита фантазията и скоро ще загубиш представа кое е реалност и кое е болно умотворения на малкото ти сиво вещество ! Нагласяния, не знам си какво, теории на конспирацията, пълен смях си, жал ми е за тебе...
  • 9
    Ба
    БАЙ ОНЗИ
    1 -4
    15:16, 5 юли 2017
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 10
    Пр
    прост човек
    5 -1
    15:19, 5 юли 2017
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Ба
      Бай ЙУХ
      2 0
      17:35, 5 юли 2017
      Ще видим кой ще се смее последен. А до тогава по-лекичко с въртеливите движения.
  • 11
    Не
    Не е
    8 -3
    16:24, 5 юли 2017
    Ченгенца, трябва да разберете, че като има такова дело, обир на 2 млиона, от вас се очаква да си скъсате задниците от работа. Така е в цял свят. Тия 8 месеца не са паднали от небето, те са заимствани от ЕС и са критерий, изработен в практиката на повечето европейски държави, вкл. и на Съда по правата на човека.
    Освен това пак не ми отговаряте на основния въпрос /щото другото е чесане на езиците/- как така след 5 месеца разследване преценихте, че са събрани доказателства някой да бъде обвинен и задържан, а след това още 8 месеца разследване се оказват недостатъчни да се внесе обвинние в съда. Ами нали на петия месец всичко трябва да е било в основни линии ясно, иначе защо повдигате обвинения ? Защото този срок тече от задържането на обвиняем. Иначе като искате, разследвайте си цял живот, ако се налага, щом делото е обемно, то никакъв срок не тече, ако някой не седи в ареста. То е въпрос и на тактика и на елементарно съобрзяване със закона- ще задържме някого, ама ще ни стигнат ли следващите 8 месеца.
  • 12
    Гр
    ГРОБ
    5 0
    16:38, 5 юли 2017
    Не знам, не знам, според историци и антрополози власта възниква когато разбойническите банди усядат.
    Така че, ако тоя на фотото даде по-добри пенсии и заплати съм готов да го сменя със сегашния.
    • Ск
      Скруч
      2 0
      21:44, 6 юли 2017
      Всички много знаете но не се ли сещате че ги задържаха точно на изборите все пак господата от герб трябваше да направят нещо а всъщност е нищо най лесно е да набедиш някой нали се сещате че ако имаха доказателства нямаше да пуснат никой с тига с тия пиари и филми влезте в реалноста
Последни новини