От х:

Днес в x:

Кметът и заместникът му седнаха на бриджорската маса срещу пенсионерска двойка

    Кметът на Димитровград Иво Димов в комбина със заместникът си Светослав Стойков седнаха на бриджорската маса днес срещу опонентите си от Пенсионерския клуб „Национално бригадирско движение 3“ в първата сесия от състезанието по бридж-белот. Участието им е част от надпреварите в четвъртото издание, което община Димитровград организира, на турнирите по бридж, бридж-белот, шах, табла и дама за хората от трета възраст в района.

    114 членове на пенсионерските клубове от всички населени места в общината пристигнаха в града, за да се включат в различните надпревари.

    „Аз съм тук за четвърта поредна година, защото смятам, че се получава много хубав празник. Целта е да се разнообрази ежедневието на възрастните хора в общината ни. Много ми е приятно и идвам, не защото искам да се скатая от задълженията си като кмет за днес, или пък просто да „поиграя карти“, както чух приказки, а сядайки на една маса с тези хора и включвайки се в играта, да им покажа уважението си“, коментира участието си кметът Иво Димов. В това издание на турнира той пробва уменията си в тандем с единия от заместниците си Светослав Стойков. Тази година е с него, защото в играта през миналата заедно с другия си заместник -Яшо Минков дамска двойка буквално им „разказала“ играта на карти. Стойков пък бил много вещ в бриджа, тънкостите на който научили от свой преподавател по основна теория на правото в университета.

    В залата, където се играе шах, сред участниците е и 82-годишният Хасан Бекир от Димитровград. Той обича царската игра и я практикува още от невръстен хлапак. Бил е тр 3-годишен, когато седнал за първи път зад черно-бялата дъска. Миналата година дори е станал втори в турнира.

    Красимира Славова 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ti
      titi
      4 -4
      15:13, 16 юни 2017
      Кмета и зам. кмета нямат ли малко по важна работа да свършат ами играят карти в пенсионерски клуб в работно време?
    • 2
      Кр
      Крум
      4 -3
      20:48, 16 юни 2017
      По всичко личи,че нямат работа! "Оправиха" водата, сега са като пенсионери. Поне да можеха да играят. От калинки какво можеш да очакваш.
    Последни новини