От х:

Днес в x:

12 кг. злато задигнато от Херцогинята, полицията заглушена

12 килограма златни бижута са задигнати от витрината на ателие "Херцогинята" в 2.27 часа тази нощ, информираха от полицията. Неизвестните засега апаши проникнали с взлом в магазина на бул. "Освобождение", след като заглушили полицейските честоти. Те изкъртили металната щора на витрината и разбили входната врата, след което задигнали изложените бижута. Цялата акция е продължила минута и половина, съобщават от полицията.

Диспечерката на СОТ е усетила, че има нещо нередно в системата и по друг канал вдигнала тревога сред дежурните полицейски екипи. По разпечатките на GPS системата за контрол на патрулите, работеща в реално време, районът е бил блокиран за 2.30 минути. По информация на полицията ченгетата са изтървали крадците за 30 секунди.

Охранителните камери от обекта обаче са записали двама маскирани, които са опразнили витрината на златарското ателие за минута и половина, след което духнали в неустановена посока.

Информацията за 12-те килограма откраднати бижута е от 35-годишния собственик на "Херцогинята". От ОДП Хасково съобщават също, че само преди два дни е било издадено поредното полицейско предписание нощем накитите да се съхраняват в метални каси. Това обаче не е било направено.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини