От х:

Днес в x:

Поклон за Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България!

    Хасково склони глава за поклон пред  героите тази вечер. Поклон за Ботев и загиналите за свободата и независимостта  отдадоха десетки хора на площад „Свобода” в Хасково.

    Войни от местния гарнизон от от поделение 52740 се строиха за тържествената заря-проверка,  а с тях наред в строя се подредиха  и ученици от Природо-математическа гимназия "Акад. Боян Петканчин" и от Езикова гимназия "Проф.д-р Асен Златаров".Тази година се навършват 141 години от гибелта Христо Ботев, саможертвата на воините от неговата славна чета и от безпримерния подвиг на хилядите български революционери и патриоти, отдали живота си за Освобождението на България. По повод годишнината Община Хасково постави и мемориална плоча, която да напомня за признателността на поколенията и за безпримерния дарителски акт на всички жители на Хасково, благодарение на които е изграден един от уникалните войнишки паметници в България - този на пл.“Свобода“ в Хасково.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ge
      Georgi Zenopyan
      15 0
      02:48, 2 юни 2017
      Поклон! Нека не ги разочароваме. И нека не забравяме - хората са посветили себе си и са дали живота си не за да им се кланяме, а за да се постигне свободата ни! А какво правим ние? Ден да мине, друг да дойде. Стрижат си ги овцете, кучетата си лаят, а кервана... кервана дори не знае къде отива. Някакви си конспирации се въртяли дори из този светъл град. И разбира се всеки чака нещо, даже и конспираторите. А ние какво чакаме? Не е ли време да се изправим и да кажем - това е НАШИЯТ ГРАД, това е НАШИЯТ ЖИВОТ, това сме НИЕ.
      Да се вземем в ръце! Това е нашата държава, нашия свят! Какво правим? Хвърляме жлъч по сайтовете или бездушно си траем и гледаме къде да се намърдаме? Как така толкова почитаме великите радетели на свободата и доброто, а не посмяваме да последваме техния пример? Да не вземем да се откроим от стадото ли? Че някой да не си каже нещо, пък и да не настъпим някого. Кротко ще си поблеем с останалите, естествено. Докато не видим, че те не останали много, и повечето овце даже май били скрити вълци. И в този момент се чудиш - ти овца ли си или вълк? А като си наврян в калта - да не би да си прасе? И така в забравата си сомнамбулстваш цял живот. И за какво живя? И не си ли човек наистина?
      Изправи се, поеми отговорност, поправи грешките си. Бори се и ти за достойнство и свобода! Животът няма да свърши с теб, но възможността ти да бъдеш пълноценен може и да е кратко. Стига блеене, ти си Човек!
    • 2
      От
      Откъцани
      0 -4
      09:14, 2 юни 2017
      Малкия ******, дет седи ли, изхожда ли се, не разб... Виж коментара
    • 3
      Ст
      стриженов олег
      2 0
      11:45, 2 юни 2017
      Бат Гошо всичко хубаво си го написал и приканваш да се вземем в ръце как да стане това бе бате като ние нямаме ръце и то по рождение Пишеш за държава Ми то няма държава каква е тая държава де3то убийците излизат от затвора и осъждат дъжавата в Страсбург Ами то в квартал република има по строги правила сред батетата чернооките
    Последни новини