От х:

Днес в x:

Деца спасяват Извора на Белоногата с фолклорен празник край Харманли

    Деца от клуб „Млад журналист“ при читалище „Дружба 1870“ в Харманли организираха истински фолклорен празник в местността „Изворът на Белоногата“ край града вчера. Тяхна ръководителка е журналистката Светлана Николова, която е заместник-председател на Общинския съвет в Харманли.

    В празника участваха млади певци, танцьори и рецитатори от читалището, от детски градини в града, фолклорни и вокални групи. Пресъздадена бе сцената от поемата на Петко Славейков  - срещата на Гергана и везира край извора.

    Това е част от инициативата на младите репортери „Очи за Белоногата“ за спасяване на паметника, който от години тъне в разруха. Изворът на Белоногата е паметник на културата с национално значение.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      От
      ОТ БЕЛОНОГАТА
      2 -2
      20:56, 30 май 2017
      Как концерта помага на културния паметник?На зам.председателката би трябвало да и е ясна процедурата зареставрация и.т.н.
    • 2
      Ни
      Ники
      3 -1
      14:34, 1 юни 2017
      Какъв извор бе хора?Тия още една петилетка им трябва и Харманли ще се състои от работещи в общината и прилежащите им семейства и лагера.
    • 3
      Зи
      Зинка
      0 0
      19:21, 2 юни 2017
      Когато не можете да търпите критика, изтривате коментарите на на истината. Тя не е упрек, тя е истинката реалност.Лошото е, че Хасково нет е зависима от команди и заплахи.
    Последни новини