От х:

Днес в x:

Свиленградски юрист съдия и адвокат едновременно

Съдията от Районен съд Свиленград  Недялко Паталов е вписан в регистъра на Адвокатската колегия в Хасково с кантора в Свиленград и по този начин става единственият юрист който е едновременно в ролята на арбитър и страна в съдебните спорове.

За куриозната ситуацията става ясно от вчерашното изслушване на Миглена Тянкова от ВСС, който единодушно я избра за нов мандат като председател на Окръжния съд.

При поставен въпрос от член на ВСС тя разказва на Съвета, че е информирана за случая. След поискана от Адвокатска колегия – Хасково информация, тя е установила, че съдията Недялко Паталов е подал на 11.04.2017 г. заявление да бъде вписан в регистъра на АК – Хасково. То е било придружено от съответните документи, включително декларации, че не е държавен служител, че към момента на полагане на клетвата няма да бъде в трудови служебни взаимоотношения, както и че не е освободен като съдия по реда на чл. 127 от КРБ или след образувано дисциплинарно производство.

На 12.04.2017 г. той е бил вписан в регистъра на АК – Свиленград, с адвокатска кантора в гр. Свиленград, въпреки че към този момент не е бил освободен от длъжност „съдия“ в Районен съд – Свиленград. Молба за освобождаване той е внесъл, без да уведоми административния ръководител, в деловодството на съда на 19.04.2017 г., седмица след подаване на заявлението за регистрация в Адвокатската колегия.

След депозиране на оставката му, той е бил изключен от разпределението на делата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    No
    Nostradamus
    3 0
    12:18, 17 май 2017
    АК – Свиленград - такова животно нема!!!
  • 2
    Nd
    ndiufl.rs
    4 -4
    12:43, 17 май 2017
    Това момченце се бе взело много на сериозно. Гонеше колеги от стаята си. А като юрист имаше много странни решения, за които може би инспекторатът на ВСС ако се беше сезирал сигурно щеше да има наказания. Подозирам, че цялата му кампания да компрометира някого е за да се защити и да "избяга " "обиден" от системата. Тежко им на клиентите му като адвокат, защото няма да има имунитет и величието му няма да пее пред съдиите и прокурорите.
  • 3
    Pr
    proba
    1 -1
    20:53, 17 май 2017
    Вие от хасково.нет поне да бяхте проверили нещата
Последни новини