От х:

Днес в x:

9 °C

Свиленградски юрист съдия и адвокат едновременно

Съдията от Районен съд Свиленград  Недялко Паталов е вписан в регистъра на Адвокатската колегия в Хасково с кантора в Свиленград и по този начин става единственият юрист който е едновременно в ролята на арбитър и страна в съдебните спорове.

За куриозната ситуацията става ясно от вчерашното изслушване на Миглена Тянкова от ВСС, който единодушно я избра за нов мандат като председател на Окръжния съд.

При поставен въпрос от член на ВСС тя разказва на Съвета, че е информирана за случая. След поискана от Адвокатска колегия – Хасково информация, тя е установила, че съдията Недялко Паталов е подал на 11.04.2017 г. заявление да бъде вписан в регистъра на АК – Хасково. То е било придружено от съответните документи, включително декларации, че не е държавен служител, че към момента на полагане на клетвата няма да бъде в трудови служебни взаимоотношения, както и че не е освободен като съдия по реда на чл. 127 от КРБ или след образувано дисциплинарно производство.

На 12.04.2017 г. той е бил вписан в регистъра на АК – Свиленград, с адвокатска кантора в гр. Свиленград, въпреки че към този момент не е бил освободен от длъжност „съдия“ в Районен съд – Свиленград. Молба за освобождаване той е внесъл, без да уведоми административния ръководител, в деловодството на съда на 19.04.2017 г., седмица след подаване на заявлението за регистрация в Адвокатската колегия.

След депозиране на оставката му, той е бил изключен от разпределението на делата.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  No
  Nostradamus
  3 0
  12:18, 17 май 2017
  АК – Свиленград - такова животно нема!!!
 • 2
  Nd
  ndiufl.rs
  4 -4
  12:43, 17 май 2017
  Това момченце се бе взело много на сериозно. Гонеше колеги от стаята си. А като юрист имаше много странни решения, за които може би инспекторатът на ВСС ако се беше сезирал сигурно щеше да има наказания. Подозирам, че цялата му кампания да компрометира някого е за да се защити и да "избяга " "обиден" от системата. Тежко им на клиентите му като адвокат, защото няма да има имунитет и величието му няма да пее пред съдиите и прокурорите.
 • 3
  Pr
  proba
  1 -1
  20:53, 17 май 2017
  Вие от хасково.нет поне да бяхте проверили нещата

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
29 ное 2020
Последни новини