От х:

Днес в x:

Местят почетните граждани на Хасково в Регионалния Музей

Изображение 1 от 2

    Снимките на почетните граждани на Хасково, които сега са разположени във фоайето на втория етаж в сградата на Общинската администрация, ще бъдат преместени в Регионалния исторически музей. Фотосите ще бъдат подредени на едната стена на подхода към лапидариума. На отсрещната стена се работи по стенопис с изгледи от старо Хасково.

    Музеят разполага вече и с информационен киоск, който е в зала Археология. Чрез него посетителите могат да правят интерактивна обиколка из културно-историческите забележителности в цялата област. Засега са въведени най-достъпните за посещение обекти, като вила Армира в Ивайловград, Мезешката гробница край Свиленград и Александровкия некропол, но предстои попълването с още информация и снимки и от други обекти в базата данни, обясни директорът на културното средище Пенко Добрев.

    И тази година РИМ - Хасково ще се включи в Европейска нощ на музеите и галериите на 20-ти май. Тогава вратите на Регионалния музей ще са отворени за посетителите до 1 часа след полунощ.

    В 17ч. Е откриването на изложбата "Хасково в пощенските картички на три десетилетия /1950-1980 г/”. В нея ще бъдат показани копия на картички във формат А 3 формат. Оригинали ще бъдат подредени и в две тематични витрини. В едната ще са картички само от Хасково, а в другата с градски пейзажи и забележителности и от други части на страната.

    В 18 часа музеят ще бъде изпълнен с мелодии, изсвирени от талантливите младежи от читалище "Заря", който са част от Школата по китара.

    19 е началният час на откриването на стената на почетните граждани, свързани с историята на Хасково.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини