От х:

Днес в x:

Последно. Откриват ,,Плюс” през лятото

ХАРМАНЛИ, Иван Димитров През лятото в Харманли ще отвори врати магазин от веригата ,,Плюс".
След няколкократни отлагания, най-после започва строежът на магазина от германската верига ,,Плюс" /www.plus.de/. В четвъртък на бившия турски паркинг пред снек бар ,,Турист" бяха поставени ограждения на мястото, на което ще се строи. Работници от Горска компания отрязоха чинарите, които пречеха. Строителите - ,,АТ инженеринг" София и "Диана комерс" Ямбол казват, че след 160 дни той трябва да е готов. Срокът вече тече.
Фирмата придоби терена от общината преди две години. За малко повече от половин милион лева и обеща да го построи за 6 месеца. Даже внесоха гаранция от 100 хил. лева, че ще си изпълнят обещанията. Това не стана в срок и парите им ,,изгоряха".
Това е вторият хранителен магазин от голяма търговска верига, който се отваря в Харманли. Той ще бъде с търговска площ 1.5 дка и паркинг за 80 автомобила пред него. Предишният бе БИЛЛА, който започна работа в края на миналата година в сградата на бившия унивармаг.
Преди два месеца от германската фирма харесаха терен за строеж на подобен магазин и в Тополовград, но през миналата седмица са уведомили съседната община, че засега се отказват от намеренията си.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини