От х:

Днес в x:

Три медала за Царската гимназия от Панорамата на професионалното образование

    Три отличия - две отборни и едно индивидуално, завоюваха възпитаниците на хасковската гимназия по дървообработване и строителство “Цар Иван Асен II” от Националната панорама на професионалното образование в Пловдив.

    Възпитаниците на едно от най-елитните професионални училища в региона са участвали в състезанието за „Най-добър млад строител“ и в надпреварата за стилни мебели и дърворезба.

    В първата категория при зидариите Царската гимназия като отбор са представили Светослав Кирилов и Цветан Николаев, които са останали само на една точка от бронзовите медалисти. В индивидуалната надпревара за спирит ефекти при мазилките Бонислава Димитрова показва, че е една от най-добрите в страната и грабва сребърното отличие. И тримата са от 11 Б клас и са възпитаници на инж. Илияна Безергянова и инж. Иван Пешков.

    След състезанието при мебелистите витрината за отличия в школото е попълнена с още два бронзови медала и купи от участието на своите ученици: Пламен Мавров, Енгин Топчу и Юзлем Азиз. Под ръководството на преподавателя Милен Милков тримата са изработили масивни мебели с дърворезба в комплект с дърворезбована нощна лампа и ефектна шампаниера от еленови рога, метал и дърво.

    За постиженията на своите ученици преподавателите им също са наградени с с грамоти за принос в професионалното образование, похвали се директорът на гимназията Мариела Златева.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Bo
      Bosen Piankov
      1 0
      18:47, 24 апр 2017
      Абе къде е ЗДУПД Колю Попа, не го виждам, що го няма на фотото???
    Последни новини