От х:

Днес в x:

1 милион за несъществуваща улица в Харманли. Обраха Фикрет Вели, докато спи. Преглед на печата

Министерският съвет отпусна над 1 милион лева за ремонт на несъществуваща улица в Харманли, пише в днешния си брой "Хасковска Марица". Парите се давали за реконструкция на бул. "България", а в случая става въпрос за последния етап от проекта. Оказва се, че той включва ул. "Ханска", която не фигурира в документацията. Любопитното е, че зам.-кметът на града Гено Генов живее на тази улица.

Ще оглави ли скандална зам.-министърка БСП в Хасково, пита в другия водещ материал на първа страница изданието. Става дума за замесената в конфликт на интереси Светла Бъчварова, заместник министър на земеделието, която отпуснала на съпруга си 200 000 лева. От червената централа в София лансирали нея, за да стопират местния Иван Станчев.

Търсят мляко в мандрите, с ироничен подтекст отбелязва вестникът в заглавие на първа страница. Започват проверки на производители, за да се установи какви точно суровини влагат в продуктите си.

Таксиджиите закъсаха за работа, акцентира на втора страница изданието. Клиентите са намалели чувствително, жалват се таксиметрови шофьори от Хасково.

Арестуват иманяр с кирка на некропол, пише челно на криминалната страница. 30-годишният безработен Илия А. ровел из крепостта край с. Гугутка и бил спипан от полицаи на място.

Извадиха удавник край Брод, пребиха и ограбиха двама, 23-годишна хваната с хероин, са някои от останалите заглавия на страницата.

"Вулкан" – мизерия и милиони инвестиции, четем на 4 страница. Материалът е посветен на мизерстващите без ток и вода бивши работници на циментовия завод.

Щастлив съм, че отново ще работя за националния отбор, казва в интервю за вестника Станимир Стоилов.

Бойко Борисов – политик или водач, така е озаглавен материал на Дикран Балабанян на 9 страница. Повод за коментара очевидно е последният скандал със софийския кмет в Чикаго и думите му за "материала".

България последна по свобода на словото, четем още в броя. Става дума за най-новия списък на "Репортери без граница", в който страната ни е на последно място сред европейските държави.

Обраха Фикрет Вели, докато спи, информира в заглавие над главата "Новинар юг". От джоба на сакото на бившия заместник кмет на Хасково неизвестен крадец задигнал 4500 лева.

Лудата Таня емигрира от "Лагера", съобщава в другия челен материал на първа страница вестникът. Става дума за майката на 2-годишния Божидар, който по това време миналата година загина от измръзване на къра край Симеоновград. Детето бе забравено от пияния си баща Иван, който хукнал да гони кравите и забравил къде е оставил сина си.
Година след трагедията положението в махалата е все така мизерно и брутално, допълва изданието.

Тракийско светелище е на път да скара Любимец и Маджарово, четем на втора страница. Става дума за култовото светилище Глухите камъни. Съседните общини не могат да се разберат на чия територия се намира то.

Българин хванат с контрабандна ракия, информира вестникът на криминалната страница. Нашенецът бил закопчан на турската митница.

Екскмет се кандидатира за нов мандат от зандана, четем още на страницата. Става дума за градоначалника на турския Чорлу – Алтай Ерсин, който търка наровете в затвора заради корупция.

Кризата ще ампутира тютюнджиите дюлгери. Така е озаглавен обширен коментар за проблемите в строителния бранш в областта.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини