От х:

Днес в x:

Хасковският театър с премиера по пиеса на несъществуващ автор

Изображение 1 от 6

    Истинска провокация са спретнали от екипа на хасковския театър “Иван Димов” преди две години, когато представиха новия си спектакъл “Дубльори”, по пиесата на Кенан Тополян.

    Оказва се, че такъв автор не съществува. Това е псевдоним, който съчетава емблематичните за Хасково “Кенана” и “тополи”. А текстът е дело на актьорския състав.

    Днес този състав представи откъси от новото произведение на “Кенан Тополян”, име, което хасковският театър се надява да наложи в Хасково, България и света.

    Премиерното заглавие е “Ако Роналдо беше Чехов” и авторите-актьори го определиха като “почти комедия”. Постановката е на бившия директор на театъра Елин Рахнев, а на сцената излизат Стелиан Николов, Стефан Цирков, Иванка Шекерова, Николета Малчева, Добрина Попова, Димитър Атанасов и Петър Влайков. Музика Георги Георгиев.

    Премиерата е утре, 12 април от 19 часа.

    Днес актьорите представиха пред журналисти оскъдни части от спектакъла, твърдейки, че запазват по-сочните сцени за премиерата в сряда.

    Предпремиерно те признаха, че пиесата е писана с общо участие на всички, сценографията също, а такъв екипен подход не им бил известен.

    При предстовянето на предишния спектакъл - „Дубльори“, те бяха измислили цяла биография на “автора Кенан Тополян” – името било псевдоним на 45-годишния хасковлия Иван Симеонов, роден в Хасково в Деня на Хасково - 8-ми септември. От години живеел в Норвегия и бил заклет футболен фен.”

    Днес си признаха провокацията преди две години, но без капка разкаяние.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини