От х:

Днес в x:

Брутален грабеж на възрастно семейство

Възрастно семейство от русенското село Червена вода стана жертва на брутален грабеж. 70-годишната съпруга е в болница, след като била вързана и бита от крадците

Минути след полунощ на 7 април двама маскирани мъже нахлуват в къщата на семейство Крайски. След като ги завързали, заплашили и привели в безпомощно състояние съпрузите, неизвестните претарашили дома, отнели сумата от около 2050 лв. и избягали, съобщиха от пресцентъра на МВР.

70-годишната Митка Крайска е транспортирана в русенската болница, тъй като крадците са я завързали с т.нар. "свински опашки" и я били, за да каже къде са скрити спестяванията й.

"Бях легнала, бяхме заспали, когато двама мъже влязоха. Вратата беше заключена, влезли са през прозорците на банята. Бяха с маски и двамата. По-едрият се хвърли върху мен, сложи ми тиксо на устата”, обяснява пенсионерката, която се грижи за тежкоболния си съпруг, който е на легло.

Жената стояла безпомощна с часове на стола, докато съседка не решила да провери какво се случва. В късния следобед в петък решила да отиде до къщата. Не била виждала Митка из двора и се усъмнила, че нещо лошо се е станало. Когато влязла в една от стаите, останала шокирана от гледката. Освободила Митка от свинските опашки и веднага подала сигнал на тел. 112.

Началникът на полицейския участък в село Червена вода Ивайло Николов съобщи пред Нова телевизия, че е бил задържан мъж за бруталния грабеж.

Имахме задържано лице за 24 часа. Установява се неговата съпричастност. Версиите по случая са доста”, обясни Николов.

По думите му това е първото престъпление от подобен род в селото.

Полицейският инспектор е от селото, така че има постоянно присъствие на органите на реда”, каза още Николов.

След тази кражба живеем в страх. Трябва да се вземат мерки и съдебната система да си влезе в ролята”, споделиха съселяните на семейство Крайски от Червена вода. Според тях трябва да има не само засилено полицейско присъствие, но и хората от съседните къщи да са по-бдителни. Освен това трябва да има и осветление по улиците. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини