От х:

Днес в x:

Засилено полицейско присъствие по пътищата и храмовете преди Великден

В страстната седмица са планирани операции на КАТ за скорост и алкохол.

Текат проверки в около 1400 манастири и църкви преди великденските богослужения. Най- честите нарушения са свързани с недостиг на уреди за пожарогасене и осветление за евакуация.

Засилено полицейско присъствие ще има по международните и главните пътища, при входно-изходните артерии на столицата и други градове. Всяка година за 4-те великденски дни стават по 80-90 катастрофи, при които загиват 15-20 души, а ранените са над 130.

Заиленият контрол в Шенгенската зона бе отменен временно от европейския комисар по въпросите на миграцията Димитрис Аврамопулос само ден след като започна в петък.
Причината са огромните опашки и хаоса по границите.

„Взехме решение за временно спиране на изпълнението на директивата във вътрешните граници спрямо Словения и Унгария и проверката на гражданите от Европейското икономическо пространство и Швейцарската конфедерация“, се казва в съобщение на Комисията.

Новата европейска директива налага 100% контрол на границите между България и страни от ЕС. Правят се справки в националните бази данни, Шенгенската информационна система и Интерпол – за откраднати коли и изгубени документи, поясниха от Гранична полиция. 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини