От х:

Днес в x:

Решетки за единия от наркооранжерията, другият под домашен арест

    Единият от задържаните за наркооранжерията - Евгени Колев, ще остане за постоянно в ареста. Другият – 65-годишният Емил Матеев от Димитровград беше пуснат под домашен арест. Това реши днес съдия Жулиета Серафимова при разглеждане на мерките им за неотклонение.

    Двамата мъже са арестувани на 4 април, след като хасковските полицаи спипали оранжерия за отглеждане на марихуана в димитровградското село Черногорово. Това е бивша селскостопанска сграда, която била грамотно пригодена за отглеждане на марихуана. Снабдена е с инсталации за климатизация, напояване, осветление, за бърз растеж на наркотичното растение. При акцията на полицията са иззети 2734 гр суха листна маса, както и 116 зелени растения в чували. Иззети са и 93 броя посадъчен материал. Освен канабиса, в помещението са открити и 700 килограма нарязан тютюн, както и машини за обработката му. Според запознати Емил наел сградата за отглеждане на японски гъби Шийтаке от местен жител, а 30-годишният Евгени от Стара Загора бил нает да ги полива и да се грижи за тях, тъй по-възрастният нямал физическа възможност за това. В тази връзка адвокатът му Веско Георгиев представи експертизи пред съда, че клиентът му, който е бивш шеф на ДАП-Димитровград, страда от няколко заболявания – имал диабет, пареза на крака и контузия на три прешлена. Дори на два пъти се налагало да бъде воден в Бърза помощ, тъй като получил и диабетна кома. Това бе и една от предпоставките съдия Серафимова да го освободи под домашен арест. При постановяване на решението си магистратът взе предвид, че обвиняемият е с чисто съдебно минало и няма опасност да се укрие, тъй като има постоянен адрес. Освен това предвиденото по закон наказание е 2 до 8 г. затвор и глоба от 5000 до 20 000 лева, което е под изискуемият минимум от 10 г. решетки, за да бъде оставен зад решетките.

    Другият обвиняем обаче вече е осъждан за същото престъпление – държане на наркотично вещество, за което е получил условна присъда в края на 2014 г. Настоящото престъпление, за което е привлечен като обвиняем, е извършено в изпитателния срок. Така той ще посрещне рождения си ден в ареста, а и освен това годежът с приятелката му ще бъде отложен.

    Решението на Хасковския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния в Пловдив.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ло
      локомотива
      14 -2
      08:35, 8 апр 2017
      съдииката нещо се е пообъркала,нека се поинтересува за този матеев,че от него по голям измамник няма,горкия да не знае какво се е случило.но щом веско споразомението се е заел със случая работата е ясна дрането ще е голямо,на емилчо ще му трябват поне три такива оранжерии че да се разплати.на печеливчите честито
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      12 -11
      11:17, 8 апр 2017
      Ся ГЕРБаджиите кво ше пушат?
      Леле,кахър!
      • Ат
        Атанас1970
        10 -2
        14:20, 8 апр 2017
        Не мисля че ГЕРБ имат ръка в това,смисл в Турция конопът е законен.Защо им е тук?
    • 3
      Mi
      Mitko.
      4 -3
      12:39, 8 апр 2017
      Нончев машката ку..а ги е натопил....
    • 4
      Ат
      Атанас1970
      8 -4
      14:18, 8 апр 2017
      Само при нас!!! Да отчитаме действие пред ЕС,нека напомня че в Турция,Германия,Македония и Румъния канабисът е законен и парите не отиват към мафията ! Хайде бе Тодоре,пиши нещо хубаво за това растение. (Т.Кръшков ми бе премахнал коментарът на първата публикация за този случай,къдео защитих растението и употребите му)
    • 5
      Pe
      petio
      5 -2
      19:34, 8 апр 2017
      Намериха си жертви.Върнете крадените пари измекяри долни.
    Последни новини