От х:

Днес в x:

Три пъти злато и два пъти бронз за бадминтонистите от Хасково на Държавния личен шампионат

Изображение 1 от 2

    С равносметка от три златни медала и два бронзови приключи състезанието за бадминтонистите от Хасково на Държавния личен шампионат до 15 години, на който градът беше домакин от петък до неделя. Рекорден брой участници-над 160 записа хасковското домакинство.

    Евгени Панев завоюва златото на финала срещу старозагореца Теодор Петров. Втори златен медал блесна на гърдите му след играта на двойки, в която Пенев беше в тандем със Стивън Николов от Стара Загора. На финала двамата биха Стилян Касабов и Теодор Петров с убедителните 2:0 гейма.

    От шампионата „златна“ е и Таня Иванова, която завоюва медала си в играта на двойки, в която се включи с Гергана Павлова от Пазарджик. Хасковлийката и пазарджиклийката записаха 2:0 гейма срещу Косара Андреева от София и Теодора Русева от Козлудуй.

    Бронзовият медал остана също за Таня в сингъл надпреварата, а мачът й на полуфинала беше наистина интрига, защото хасковското ракета игра срещу тандемната си шампионска половинка при двойките Гергана Павлова, от която загуби.

    Хасковски финал при двойките

    Бронзови медалисти са и Наско Найденов и Александър Несторов.

    Двама хасковски бадминтонисти ще участват на Европейското във Франция до 19 години. Заедно с треньорите си Станимир Бойчинов и Пейо Бойчинов най-добрите ни ракети Даниел Николов и Иван Панев заминават утре. Даниел ще се състезава само сънгъл, а Иван Панев ще се включи в надпреварата на двойки и смесени двойки.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини