От х:

Днес в x:

Отбелязваме Деня на Тракия два дни по-рано заради изборите

 Денят на Тракия ще бъде честван в Хасково на 24 март, съобщиха от общинската администрация.  В Българския културно-исторически календар за Ден на Тракия е приет 26 март, но тази година датата съвпада с деня на изборите за Народно събрание затова отбелязването е по-рано.

На този ден се чества подвигът на българските воини и се почита паметта на хилядите загинали тракийски бежанци.

В Хасково програмата започва в 14,30 часа. За този час в зала „ Хасково“ е насрочено представяне на сборник „Тракия“ . В 16,30 часа ще започне шествие от сградата на общината до паметника на Капитан Петко Войвода, където ще бъдат поднесени венци и цветя. След това множеството ще стигне до площад „ Свобода“. Там в 17,00 часа започва тържествен ритуал по повод 104 години от превземането на Одринската крепост, ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите през Балканската война. Отново на площад „Свобода“ в 18 часа започва Тържествен концерт с Народен оркестър „Хасково“ и голямо тракийско хоро.

В рамките на Деня на Тракия в Хасково за първи път ще се проведе Фермерски пазар, на който ще се представят български селскостопански производители.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ко
    Костов
    3 -3
    08:58, 23 мар 2017
    Не забравяйте, но не отмъщавайте!
  • 2
    Тр
    Тракиец
    5 0
    09:54, 23 мар 2017
    И в наши дни Тракия е границата между два свята и между две цивилизации. Наш дълг е да пазим Българските и Европейски ценности тук в Тракия
  • 3
    Ки
    Кирил
    3 0
    13:05, 23 мар 2017
    Срамота! Заради някакви си избори да местим тази много важна дата!!! Кой не разрешава? Ами те утре може и да забранят това честване!
  • 4
    Фе
    ФЕРМЕР от базара
    0 0
    09:47, 25 мар 2017
    Халва, произведена от брашно, палмово масло и соев лецитин е "хит" на фермерските базари?! Ревем, че Европа и Китай ни тровят, а в същото време купуваме родни боклуци и уж подкрепяме българската икономика! Боже,щом ще е така, погуби изцяло българския производител!
Последни новини