От х:

Днес в x:

Гросмайсторски ходове срещу 22 деца от Хасково

Изображение 1 от 3

    Гросмайстор Венцислав Инкьов направи шахматен сеанс в Младежкия дом днес. Той застана срещу черно-белите дъски на 22 деца. Първите ходове направи обаче кметът на Хасково Добри Беливанов, който е председател на Българския шахматен съюз 1931. Малките шахматисти са възпитаници на Валентин Вълков, ръководител на Клуба по шахмат към Младежкия център в Хасково. Сред опонентите на гросмайстор Инкьов беше и 7-годишната Мария Тенчева от Хасково, която през януари стана първият шампион в категорията „Момичета до 8 годишна възраст” в шахматния турнир за деца  „Раднево - 2017“.

    Сесията е част от проявите, които община Хасково посвети по идея на градоначалника, на 90-ата годишнина от знаменития мач между Александър Алехин и Хосе Раул Капабланка,играл се през 1927 година.

    Кметът на Хасково Добри Беливанов отбеляза, че вижда много  таланти в шахматния спорт в своя град, на които пожела да се развиват в играта. За спомен за участието си децата получиха в финала на сеанса шахматни табли.  

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      По
      пожелание
      14 -9
      17:01, 22 мар 2017
      И за Беливанов и за Хасково ще е по-добре, ако освободи кметския кабинет и оглави детската школа по шах. Явно кметуването не е по силите му. Нека прави това, което може.
    • 2
      Не
      НЕПОКИСТА
      10 -2
      17:22, 22 мар 2017
      Гросмайстор, пък с белите фигури за удобство!
    • 3
      Je
      JEli
      10 -10
      19:20, 22 мар 2017
      Кмета не игра шах. Той беше там но не игра, сеанса беше срещу гросмайстора В.Инкьов . Детето ми играе шах от няколко години и е нелепо да се подигравате с тази велика игра. Да кмета съдейства за тази паритя шах и нищо лошо няма в това. как не написахте пак, че е предизборно??? На някои хора само избори им в гравата а всъщност в живота около нас се случват много други добри неща! Добре е наистина някой да помага за този спорт в Хасково защото той по уникален начин развива мисленето на децата. Ако това го направи Беливанов той ще е моят признат кмет! Да избрали са го но не и аз-ако наистина приеме като кауза шаха- е тогава ще е и моят кмет
    Последни новини