От х:

Днес в x:

Реконструират детската градина по изкуствата в Хасково, проектът дарен от архитект Димов

Архитект Тенчо Димов направи идеен проект за реконструкция и разширение на детската градина по изкуствата в Хасково и го дари на общината. Жестът трогна кмета Георги Иванов, който свика днес брифинг в общината, на който обяви предстоящите промени в детското заведение и благородния жест на архитекта.



Проектът (на снимката) предвижда свързване на двете големи сгради на забавачката. В нея ще има голяма ритуална зала, стаи за рисуване, моделиране, за отдих, трапезарии. С разширението детската градина ще има възможност да приеме 4 групи по 22 деца.

Има голяма наплив към детската градина, правят се списъци и родителите чакат ред, обясни градоначалникът. Освен това с реконструкцията ще решим проблема с отоплението, изобщо – ще се подобрят битовите условия, допълни Георги Иванов.



Градоначалникът връчи благодарствена грамота на архитект Тенчо Димов и плакет с Богородица. Тръгнат съм от жеста, подобни неща се случват толкова рядко в днешно време, каза кметът.

По думите му строителните дейности в детската градина могат да започнат в края на април или май, след като преминат процедурите по обществена поръчка и избор на фирма-изпълнител.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини