От х:

Днес в x:

Гонка и стрелба между каналджия и полицаи край Драгоман

Гранични полицаи от Драгоман успяха да задържат каналджия след гонка и стрелба по автомобила му, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Към 22.15 часа на 4 март автопатрул от мобилната гранично-полицейска група на РДГП – Драгоман забелязал лека кола, движеща се в посока село Летница.

Тъй като районът е част от рисково направление към държавната граница и поради съмнителното поведение на шофьора, граничните полицаи предприели действия за установяване на лицата и колата. Насочвайки се към тях, служителите включили звуков и светлинен сигнал на служебния автомобил ”Роувър”.

При осветяване с фаровете, вратата на автомобила се отворила и граничните полицаи видели хора, отговарящи на профила “нелегален  мигрант”. Служителите спрели почти до автомобила с устно разпореждане “Стой, полиция”. Шофьорът на колата – “BMW“, не се подчинил на разпореждането и обърнал към Драгоман. Служебният автомобил го последвал с включен звуков и светлинен сигнал, но водачът не спрял и  направил опит да изблъска полицейската кола от пътното платно.

Поради високорисковата ситуация за служителите, единият от граничните полицаи произвел през прозореца на служебната кола два предупредителни изстрела във въздуха със стоп- патрони.

Въпреки предприетите мерки, “BMW“-то отново не спряло и шофьорът направил пореден опит да изблъска от пътното платно полицейската кола.

Предвид пряката опасност за живота на служителите, граничният полицай произвел два изстрела с бойни патрони, насочени към задна дясна гума на автомобила. Това  не спряло шофьора, който продължил, но в началото на град Драгоман не успял да вземе завой и самокатастрофирал.

 22-годишният шофьор от София, е задържан, използвани са помощни средства белезници. В колата са открити седем афганистанци.

Междувременно граничните полицаи чули почукване от багажника на колата. В него те открили младеж, също афганистански гражданин, с кръв по лицето.

Незабавно е извикан екип на спешната помощ, който откарал пострадалия в болнично заведение. Той е без опасност за живота. 
Образувани са две досъдебни производства под ръководството на Районна прокуратура - Сливница.
 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини