От х:

Днес в x:

Децата на Хасково се пързаляха на леда с кънкьори шампиони

    Много деца и юноши от Хасково се възползваха от прекрасното топло време днес и дойдоха на ледената пързалка в късния следобед, за да се забавляват. Преди да стъпят на леда най-големите мераклии, сред които най-малките на 5-годишна възраст, за публиката демонстрационно шоу направиха пет от топ кънкьорите на България при юношите. Те са от Кънки клуба на двукратните световни шампиони Албена Денкова и Максим Ставийски. През 2016 година състезателите на клуба имат завоювани 98 медала от международни и държавни първенства.

     Всеки от кънкьорите, представил се днес, е медалист от силни състезания. Сред участниците беше носителката на Купа Европа 10-годишната Мария Манова, националите Никола Златанов,  Елиза Панчева и Кристина Григорова и 13-годишната Ивелина Байчева, която е и шампион на България за миналата година, и носител на купа Европа в своята възрастова група.

    Цял ден днес ледената пързалка в Хасково беше отворена безплатно за всички желаещи. Инициативата включи града в Деня на зимното предизвикателство. Идеята е децата да се стимулират към масово спортуване.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини