От х:

Днес в x:

На 90 години Хасковският театър не е старец

     И в океан, и  в шоколад. Като в култовите парчета на „Остава”. Театърът в Хасково тази вечер навърши 90 години. И той игра себе си. Опитът за равносметка беше искрен, с приятели. Пред най-любимия партньор –публиката.

    В постановката на драматурга на КДТ „Иван Димов” „Театър, обичам те!” Елин Рахев имаше от всичко поднесено по искрен начин от актьорите в трупата. И от напрегнатото ежедневие в гилдията, и от забавните моменти в репетициите, и от сплетните. Все човешко. Но и магьосническо, като самата порода актьор.

    На сцената всеки изигра себе си, но и се огледа в другия. А на публика нищо не й беше спестено, нищо не остана скрито. 

    Претворен по елегантен начин и поднесен с лекота под формата на звънко забавление, театърът показа, че понякога му се плаче, а когато се смее е от обич към своите зрители. В арт музикалния спектакъл за първи път прозвучаха част от най-популярните и обичани песни на група „Остава” в класическо съзвучие под палката на диригента на Камерния оркестър на Хасково Цанислав Петков. А химията на сцената между изпълнителите се пренесе на лицата на хората в залата.  

    Равносметката, аплаузите, контролата, забавлението, осмислянето, младите и тези от предишното поколение, всички  се събраха в очите на бай Иван Чаушев –част от живата история на хасковския театър. Той не беше на първия ред. Отказа да седне. Остана през цялото време на спектакъла до вратата - като на излизане или като, може би, на влизане. А в очите му- в тях сълзите не бликнаха, само покапаха, защото след 90 години театърът на Хасково е един от най-добрите в страната. И тази вечер стана ясно, че на 90 години хасковският театър не е старец. Изпълнен е с  младост, с креатив, пулсът на онзи ентусиазъм  от онези младите в началото му на 17-ти февруари 1927 година се е влял в сегашните.  И публиката го призна с аплодисментите си на крака тази вечер.

    Красимира Славова    

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      11
      111
      15 -10
      09:26, 18 фев 2017
      Честита годишнина на хасковския театър! Редно беше да благодарите и на кмета Георги Иванов, затова, че без него този театър нямаше да го има! Благодарение на него този театър беше изцяло обновен.
    • 2
      Св
      Свирка
      14 -13
      11:13, 18 фев 2017
      Рредно е да да му благодорим че през ремонта на театъра врътна поледната си далавера и окраде половината пари. Редно е да припжмним че тогава беше първи приятел на Гоце Първанов а после сина му стана Реформатор а сега е от Дост и още е редно да се знае че на въпросния Г.Иванов това му е била работата да помата на театъра така че нищо специално добро не е направил. Направи нещо-закри народния оркестър защото те нямапа сграда която да ремонтира и нямаше далавера от оркестъра.
    • 3
      До
      До идиота по-горе!
      7 -12
      14:46, 18 фев 2017
      Ти си долен беливански трол!!! Виж коментара
    • 4
      До
      До големия идиот
      8 -2
      17:15, 18 фев 2017
      Ако има трол тук това си ти и оня 111 който реве с пълна сила за узундговеца. Като е толкова велик бившия властелин защо взе да се труши гордоста на ремонтите му. Защо падат цели пана от театъра в Хасково, нали като ремонтираха сградата трябваше всичко да е наред. минаха 5-6 години и взе да се кърти всичко от нея. къде отидоха парите. всички в хасково знаят при узунджовския крадец и при златко марчев. нали те колеха и бесеха тогава в хасково.
      • 11
        111
        2 -2
        07:26, 19 фев 2017
        Ти пък като си беливански поклонник, я ми кажи какво направихте досега? Май нищо. Освен, че опропастихте един хубав град. Хората ви плюят навсякъде, и това ви побърква. Безсилието ви стигна дотам, че за да отклоните вниманието от себе си, непрекъснато плюете по предишното управление, което както се убедихме всички, си вършеше работата прекрасно. Безсилието ви го видяхме и след като хванахте онази мижитурка Албен Манджуков, който си е повярвал, че ще става депутат, да ходи да разправя интриги за сина на Георги Иванов, само с цел да си запази посраното заведение.
    • 5
      Дж
      Джона
      7 -2
      17:18, 18 фев 2017
      Абе верно че тогава гошето се снимаше все с Първанов. сега какво става? защо не се снима с него ами отива към Местан. Вече от Турция ли идват парите на фамилията.
    • 6
      За
      запознат
      6 -5
      00:08, 19 фев 2017
      Юбилейното честване на театъра беше една едночасова кръгла халтура.
    • 7
      Др
      Друг присъствал
      1 -1
      18:47, 20 фев 2017
      Очите на Иван Чаушев са били пълни със сълзи...Защо ли?..
    Последни новини