От х:

Днес в x:

Бойчев: Има много смущаващи неща в доклада на Герджиков

Едно правителство трябва да изнася истината. Има неща, които са много смущаващи в доклада на служебния премиер Огнян Герджиков, като министерството с 45 нарушения, с констатации за измама, предадени във военна прокуратура.

Това заяви бившият депутат от БСП Жельо Бойчев по бТВ. По думите му има и други сериозни проблеми, като например в АПИ. „Няма как правителството да не отговори за трагедията в тунела „Ечемишка”. Става въпрос за престъпна небрежност и правителството трябва да извади цялата истина – кой носи отговорност, за да стигнем до това положение”, обясни Бойчев. Той припомни как ПГ на левицата е подавала сигнали до прокуратурата. „Нееднократно алармирахме как се възлагат обществени поръчки за магистрали и пътища. Става въпрос за концентрация на ресурс в една фирма”, посочи Бойчев. Той даде конкретен пример с последната такава поръчка. „Става въпрос за изпълнителя на АМ „Хемус”, който бе избран, без да има осигурено финансиране, но за сметка на това се избра любимият на предходното правителство строител”, припомни социалистът. 

Жельо Бойчев бе категоричен, че в много сектори в страната се картелизираха и монополизираха. Той препоръча да се обърне внимание и на здравеопазването в България. „Хората трябва да разберат какво се случи с турските ваксини. Как се оказа, че те се внесоха в страната, а нямаха разрешение да бъдат използвани”, допълни Бойчев.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини