От х:

Днес в x:

27 °C

Над 750 ученици в Горди българи, достойни европейци

750 ученици от хасковската гимназия по дървообработване и строителство участват в клубните дейности по проекта "Горди българи, достойни европейци". Той е насочен към развиване на извънкласна дейност с цел развлечение и интелектуално развитие на учениците.

Учениците са от 8 до 12 клас. Партньор на гимназията е Младежки център-Хасково.

Продължителността на проекта е 24 месеца, но се реализира за 18, (стартът бе през юли 2008 г). След този период, училищното ръководство обаче ще продължи да намира средства за развитието на клубните дейности, заяви директорът на гимназията Ал. Батимов.

От стартирането на проекта са създадени няколко клуба с образователна и развлекателна цел. Прогресивно се развива Клуб "Журналист". Реализирано е училищно радио.

Преди 4 месеца учениците са поставили началото и на електронния вестник "Царски вести". Те отразяват най-вече училищни събития.

Засега са публикувани три броя от вестника. Редактор на електронното издание е 12-класникът Милко Петров, а за снимките отговаря Петър Денишев. Младежите смятат да сменят дизайна на електронното издание с нов, още по-привлекателен.

"Царски вести" предизвиква доста интерес сред учениците. "На ден имаме над 100 посещения, дори от чужбина", каза 12-класникът Милко Петров.

За учениците с музикални и артистични способностти се провеждат занятия в клуб "Вокална група" и театралната школа.
15 членове от клуб "Турист- природолюбител" изготвят презентации, табла, брошури с цел популяризиране защитените природни местности в Хасковска област.

За спортните натури в клуб Спортист има няколко спортни секции: фитнес, Боди Билдиннг, канадска борба и футбол.

И не на последно място децата с изявени компютърни умения работят по създаването на Уеб сайт, с включена галерия, блог, форум, чат.

Проектът е на стойност 39 000. От юни до декември са израходвани 11 354 от средствата за спортни уреди, екскурзии до защитени територии и резервати.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини