От х:

Днес в x:

Над 750 ученици в Горди българи, достойни европейци

750 ученици от хасковската гимназия по дървообработване и строителство участват в клубните дейности по проекта "Горди българи, достойни европейци". Той е насочен към развиване на извънкласна дейност с цел развлечение и интелектуално развитие на учениците.

Учениците са от 8 до 12 клас. Партньор на гимназията е Младежки център-Хасково.

Продължителността на проекта е 24 месеца, но се реализира за 18, (стартът бе през юли 2008 г). След този период, училищното ръководство обаче ще продължи да намира средства за развитието на клубните дейности, заяви директорът на гимназията Ал. Батимов.





От стартирането на проекта са създадени няколко клуба с образователна и развлекателна цел. Прогресивно се развива Клуб "Журналист". Реализирано е училищно радио.

Преди 4 месеца учениците са поставили началото и на електронния вестник "Царски вести". Те отразяват най-вече училищни събития.

Засега са публикувани три броя от вестника. Редактор на електронното издание е 12-класникът Милко Петров, а за снимките отговаря Петър Денишев. Младежите смятат да сменят дизайна на електронното издание с нов, още по-привлекателен.

"Царски вести" предизвиква доста интерес сред учениците. "На ден имаме над 100 посещения, дори от чужбина", каза 12-класникът Милко Петров.

За учениците с музикални и артистични способностти се провеждат занятия в клуб "Вокална група" и театралната школа.
15 членове от клуб "Турист- природолюбител" изготвят презентации, табла, брошури с цел популяризиране защитените природни местности в Хасковска област.

За спортните натури в клуб Спортист има няколко спортни секции: фитнес, Боди Билдиннг, канадска борба и футбол.

И не на последно място децата с изявени компютърни умения работят по създаването на Уеб сайт, с включена галерия, блог, форум, чат.

Проектът е на стойност 39 000. От юни до декември са израходвани 11 354 от средствата за спортни уреди, екскурзии до защитени територии и резервати.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини