От х:

Днес в x:

Убийцата на баба Иванка: Бях нервна и ядосана

Пловдивският окръжен съд остави за постоянно в ареста 37-годишната Донка Петкова, която в сряда преби и удуши 84-годишната Иванка Кукова от село Дълбок извор.

Тялото на възрастната жена бе открито в двора на къщата, в която живее със сина си и снахата в първомайското село. Само за два часа криминалистите разкриха извършителката - 37-годишната ромка Донка, която е криминално проявена и осъждана общо 6 пъти, като от 2005 г. е изтърпявала и 7-годишна присъда за грабеж, при който обаче нападнатата жена е оцеляла.

Прокуратурата повдигна на Донка Петкова обвинение за умишлено убийство в условията на опасен рецидив, като поиска от Окръжния съд в Пловдив налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". 

В съдебната зала адвокатът на обвиняемата Димитър Пенев поиска да й бъде наложен домашен арест. Донка обещала, че няма да се укрие. Освен това нямала и пари да се укрие, каза адвокатът, цитиран от "Трафик Нюз". 

В хода на изслушванията стана ясно, че полицаите са намерили сак с дрехи в дома на Донка. Тя обаче каза, че не е мислила да бяга, а си приготвила багаж за ареста. Обяснението на убийцата за престъплението, което е извършила, беше: "Ядосана бях, нервна бях. Не знам как стана тази беля! Много съжалявам". 

В съда стана ясно, че Донка Петкова първо убила баба Иванка, а след това й взела обеците и си тръгнала. След това обаче се върнала отново, за да вземе чаршафите, които й била обещала вече починалата жена. В дома й е открит и килим от дома на Иванка Кукова.

В крайна сметка след 10 минути Окръжният съд в Пловдив наложи най-тежката мярка за неотклонение на обвиняемата - „задържане под стража”. Съдия Цветан Цветков каза, че няма друг избор, след като е разбрал с каква лекота обвиняемата се е върнала на мястото на престъплението, след като като вече е удушила баба Иванка. 

Предвиденото от закона наказание за престъплението е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. 

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини