От х:

Днес в x:

Бос на Даймонд пи кафе за 50 лв. Юрист праща ДАНС в съда. Преглед на печата

Босът на "Даймонд" Гюнер Мустафа паркирал неправилно мерцедеса си до спортната зала в Хасково да пие кафе, но бдителен униформен от Общинска полиция му написал фиш за глоба, пише "Хасковска Марица". Така кафето на бизнесмена излязло 50 лева. Това едва ли го е впечатлило особено.

Юрист праща ДАНС в съда, е другото водещо заглавие на първа страница в днешния брой на "Хасковска Марица". Става дума за бившия прокурор от Хасково Стоян Апостолов, срещу когото е повдигнато обвинение за измами с имоти. Според него магистрати от Хасково и Димитровград използвали службеното си положение за да се облагодетелстват. Имена на съдии не се съобщават.
Изданието обаче допълва в края на текста, че в парламентарната комисия за борба с корупцията има подаден сигнал срещу съдия от региона.

Игра на нерви на зърнения пазар, отбелязва вестникът на втора страница. Половината от пшеницата стои в складовете, слънчоглед не се купува, а земеделците нямат пари за торове, допълва изданието.

Пускат паралелка за офис мениджъри в туризма, четем още на страницата. Клас по такава специалност ще има от следващата учебна година в хасковската гимназия по туризъм.

Братя грабители закопчани в Бургас, пише изданието за арестуваните млади хасковлии, обвинени в серийни грабежи на дамски чанти.

"Аида" – хасковският Сървайвър, четем на 4 страница в броя. Това е най-ужасният хотел в цяла България, жалват се пред репортери клиенти на някогашната емблема на Хасково. От материала разбираме, че собственикът Фуат Гювен всъщност е отдал сградата под наем и според договора ремонт трябва да извършва наемателят. А наемател е фирма "Мидас – Елена Русева". От фирмата отказали контакт с журналисти.

Имаш кафене на Е-80 – броиш 7 бона, пише в заглавие над главата "Новинар юг". Тарифите за обекти на подходите към републиканските пътища изправиха на нокти собственици на заведения и бензиностанции, допълва в подзаглавие вестникът.

Инвалиди мръзнат като кучета пред ТЕЛК, акцентира в другия водещ материал на първа страница "Новинар юг". Коридорът пред кабинета на лекарската комисия се топли само с една електрическа печка, която "топли само себе си". Местим ТЕЛК в други помещения, коментира пред изданието шефът на болницата.

Заличават 3 строителни фирми, 100 души на улицата, четем още на първа страница. Трите дружества ще бъдат заличени от Търговския регистър, тъй като срокът за пререгистрация изтече. Не се съобщава кои са фирмите, но става ясно, че са средно големи и малки, продължават да работят и имат поръчки.

Димитровградчанин със стипендия от Бербатов, акцентира на втора страница изданието. Заради отличните си резултати в конкурса по математика Марио Илиев ще получава стипендия от фондацията на Бербатов.

Муле пее по пратка дрога за 2.5 млн. лв., акцентира на криминалната страница изданието. Според вестника един от задържаните миналия ден за трафик на хероин – Айхан С. е пропял пред ченгетата и така те стигнали до получателите и поръчителите на пратката.

Ликвидират "Газоснабдяване"-Димитровград, не проработило, четем още в броя. Ликвидацията ще бъде разгледана на предстоящата сесия на ОбС.

Бербатов иска среща с Григор, пише на спортната страница вестникът. Хасковският тенисист спечели едногодишна стипендия от фондацията на звездата на "Манчестър Юнайтед". Футболистът обаче поискал и лична среща с него, бил впечатлен от победите му.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини