От х:

Днес в x:

Трайно безработните внасят вече 18,40 лв. вноска „здраве“

18,40 лева за здраве внасят месечно от началото на тази година самоосигуряващите се, като трайно безработните например, които не получават обезщетение за безработица и не се осигуряват от държавата, информират от офиса на НАП в Хасково.

Причина за това е влизането в сила от началото на годината на по-висок минимален осигурителен доход в размер на 460 лв. Според Закона за здравно осигуряване, неосигурените на друго основание се осигуряват минимум върху половината от минималния месечен осигурителен доход, т. е. върху 230 лв. за 2017 година.

Срокът за издължаване на здравните осигуровки е до 25-о число на месеца, следващ от този, за който те се внасят. Така, първата осигуровка за здраве в нов размер от 18,40 лв., която е за януари, следва да бъде внесена до 25 февруари напомнят още от НАП в Хасково.

От приходната агенция  напомнят също, че всички, за които възниква задължение сами да внасят здравноосигурителните си вноски, попълват декларация Образец 7. Тя се подава в офиса на Агенцията по постоянен адрес, също в срок до 25-о число на месеца, следващ месеца, за който е възникнало задължението за внасяне на здравноосигурителните вноски. Тоест, ако от 1 януари тази година трябва сами да плащане осигуровки за здраве, то следва да подадете декларация Образец 7 до 25 февруари, като декларацията задължително трябва да изпреварва плащането на сумата от 18,40 лева.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ba
    bah mama mu
    26 -6
    14:08, 28 яну 2017
    С пожелания за честита нова година радвайте се на ограбването на обикновения българин за да може мафиотската клика на ГЕРБ да си живурка
  • 2
    А
    А
    13 -1
    21:30, 28 яну 2017
    за трайно безработните крадящи ц***** пак е без пари,нали?В болниците само те щъкат като хлебарки и никой не ги връща!Ако си "бял" и неосигурен умираш!
Последни новини