От х:

Днес в x:

Турската фирма на Ерато удари на камък. Преглед на печата

Турската фирма на "Ерато" удари на камък, обявява във водещо заглавие на първа страница днешният брой на "Хасковска Марица". Местният районен съд вчера отказа да привлече като подсъдим бившия директор на "Асти" – турска фирма на "Ерато Холдинг", въпреки съдебната поръчка от Истанбул. Причина за отказа е фактът, че документите са непълни, неясни и неточни, пише вестникът.

БСП и Фуат Гювен се пазарят за наема, четем още на първа страница. Новият собственик на Бизнесцентъра в Хасково вдигна драстично наемите и много наематели се изнесоха от сградата. БСП, като управляваща партия, смята, че за тях трябва да има специална, по-ниска тарифа. Общинската организация държи там няколко помещения.

Димитровград иска паметника на Митко Палаузов, информира изданието. Кметът и шефът на ОбС в бригадирския град са поискали от градоначалника на Габрово монумента на детето-партизанин. Щели да го слагат на алеята на монументалното изкуство.

Имотите поевтиняват, няма купувачи, акцентира в челен материал на втора страница вестникът. До 400-480 евро на квадрат са паднали цените в новостроящи се комплекси от затворен тип.

Арестуваха Жабата с 57 кг. хероин за 5 млн. лв., акцентира на криминалната страница изданието. Става дума за задържания Сали Салихов, известен сред местния ъндърграунд с прякора Жабата.
41-годишният трафикант бе спипан миналия ден с рекордното количество наркотик в микробуса му на пътя Сусам – Минерални бани. По всичко личи, че ченгетата са се натъкнали на пратката напълно случайно – патрул с униформени се заинтересувал защо бусът стои до платното в продължение на половин час. Дори предположили, че е аварирал и се приближили да окажат помощ. Така се натъкнали на дрогата.

Решават за сериен изнасилвач в неделя, четем още на страницата. Осъденият в Белгия за изнасилване на непълнолетни Диврикли Фатик ще се изправи пред Темида в почивния ден. Това трябваше да стане вчера, но заседанието бе отложено заради липса на превод на европейската заповед за задържане и екстрадиция.

Казваме онова, което гъзолизците премълчават, заявява в интервю за вестника издателят на най-тиражния вестник в България – "Уикенд". Всяка седмица от него се продават 280 000 броя, твърди издателят му Мартин Радославов.

Баркониерите – и те в криза, стене на 6 страница в редовната рубрика "Наслука" рибарският професор Щерю Щерев. Хората на Милчо Милчев от агенцията по рибарство нагазили здраво бракониерите по Марица и им надрусали актове. След като изплаква мъката си обаче, авторът си задава наистина фундаменталния въпрос – може ли изобщо да се говори за бракониери в една бракониерска държава?

Това бяха основните теми в днешната регионална преса.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини