От х:

Днес в x:

В Езиковата половин час по-късно в клас и с намалени часове в понеделник

С половин час по-късно ще започнат учебните занятия в Езиковата гимназия В Хасково в понеделник, съобщават от училището. Вместо в 8 часа, първият час ще започне в 8.30.

Това се прави поради очакваните ниски сутрешни температури, за да се осигури достатъчно време на учениците да стигнат до гимназията. “Училището ни е по-отдалечено, имаме и пътуващи ученици, затова преценихме, че е по-добре първият час да започне малко по-късно”, обясни директорът на ГПЧЕ Деян Янев. Той допълни, че няма проблем с отоплението на сградата и парното е работило и през студените дни на ваканцията. “Иначе всичко ще замръзне”, обясни той. Янев допълни, че и часовете ще бъдат намалени, защото класните стаи трябва да се освободят до 13.30 часа, когато идва втората смяна – малките ученици от “Шандор Петьофи”.

Учебните занимания в понеделник ще започнат по-късно и в ОУ „Климент Охридски“. Възпитаниците на школото трябва да са в класните стаи в 9 часа.

Промяната и в това училище е по нареждане на директорката Гинка Райчева, която е уведомила община Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Xm
    xm
    9 -33
    14:05, 13 яну 2017
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Би
      Бивш ученик
      7 -1
      19:00, 13 яну 2017
      Къде си видял родил да води детето си, което е в 8 клас или по-горен клас?
  • 2
    Du
    Dumper
    29 -3
    14:55, 13 яну 2017
    Ей, все недоволни! Който си води детето на училище в 8 и е на работа, да го заведе в 8. Детето (което е най-малко в осми клас!) ще почака 30 минути в училище до началото на часа, нищо няма да му стане! А децата, които пътуват от други населени места или с градски транспорт, ще са спокойни, че ще стигнат навреме. Аз също съм от родителите, които ще си заведат детето по-рано на училище. Малко солидарност бе, хора!
  • 3
    АП
    А по другите училища
    8 -3
    19:10, 13 яну 2017
    Часовете трябва да бъдат намалени и по другите училища - навсякъде е студено и трудно достъпно! А там където децата са по цял ден - как ще стоят на студено! Мислят ли тези директори и директорки с главите си!
    • Sc
      Scarface
      1 0
      12:56, 14 яну 2017
      А вие като имате глава мислите ли че я използвате по предназначение
Последни новини