От х:

Днес в x:

ДПС Хасково си брани еничарите

Свидетели сме на груб политически шантаж и провокация към единството на Движението за права и свободи-Хасково. Ние, членовете на Областния съвет на ДПС заявяваме, че твърдо заставаме зад избраните от нас народни представители Рамадан Аталай и Христо Бисеров.

Това се казва в декларация на ДПС-Хасково, публикувана днес и в двата регионални всекидневника – "Хасковска Марица" и "Новинар юг". По всичко личи, че публикацията е платена. Декларацията е подписана от областния шеф на партията Мехмед Атаман (на снимката).

ДПС скача срещу публикации в "Хасковска Марица", в които се изнасяше информация, че алевити от региона протестират срещу луксозния бардак, наречен "хотел" край хасковското село Текето и особено срещу оградата му, която препятства достъпа им до свещеното за тях Тюлбе текке.

Тази публикация е разярила местните вождове на догановото движение, които отново размахват прокъсания лозунг за насаждане на етническа омраза и други подобни похвати от деветдесетте години на миналия век.

Неотдавна на пресконференция кметът на Хасково Георги Иванов попита как така строеният с дарения хотел край Текето се оказа собственост на Рамадан Аталай. По друг повод пък градоначалникът заяви, че познава хора и фирми, които са дарили по 100 000 лева за строежа. По-късно сградата и парцелът тихомълком бяха прехвърлени на фирма на сина на Аталай за смешните 30 000 лева.

Окръжният прокурор на Хасково Иван Ванчев бе попитан от репортер на Haskovo.net дали ще бъде проверен скандалният случай с хотела в Текето. Иван Ванчев каза: да. Но не каза кога.

На друга пресконференция кметът Георги Иванов нарече в прав текст депутата от ДПС Христо Бисеров "еничарин". Точните му думи бяха: "За един еничарин не е нужно да е член на ДПС".

Шефовете на ДПС в Хасково потвърждават думите на кмета. Наистина - не е задължително.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини