От х:

Днес в x:

Общината призова директорите да пуснат парното в училищата от събота

Изображение 1 от 5

    По инициатива на кмета на община Хасково Добри Беливанов се състоя среща с директорите на училищата от общината. Повод за нея беше да се обсъди готовността за започване на нормални учебни занатия на 16 януари. Заместник-кметовете Милена Трендафилова и Евгени Консулов настояха пред директорите парните инсталации в училищата да работят денонощно от събота 14 януари, за да са добре отоплени учебните стаи в понеделник, който ще е първи учебен ден за годината.

    Директори споделиха, че по време на ваканцията са включвали парното периодично но в някои стаи терометрите показват 10 градуса. Проблем с отоплението имат най-вече северните стаи и тези на последните етажи на училищата. „Зимата е тежка, затова изобщо няма да говорим за икономии на гориво и средства, а търсим начин как най-добре да се постигне максимален комфорт в стаите на децата“, подчерта Евгени Консулов.

    Всички училища имат достатъчно гориво за отопление. Общината ще осигури техника и ще проконтролира почистването от сняг на входовете на училищата, както и улиците около тях. След консултация с всеки един от директорите бяха набелязани стръмните улици от маршрута на децата, които да бъдат опесъчавани.

    Община Хасково ще съдейства за разчистване на снега от входове към помещения на парни инсталации, за да може да се зарежда гориво, към входове на столове за хранене в училищата, така също и до ученическото общежитие до училище „Любен Каравелов“.

    Всички директори бяха призовани да са в готовност за реакция в неделя, 15 януари, да изчистят отново входовете на училищата, ако отново завали сняг, както предвиждат прогнозите на синоптиците.

    Евгени Консулов и Милена Трендафилова заявиха, че се прави всичко възможно да се осигури безопасно придвижване и на автобусите, които извозват децата от селата до училищата.

    Препоръките на общината са изпратени с официално писмо на кмета Добри Беливанов до всички директори. В писмото се настоява да не се спират парните инсталации от събота 14 януари за се осигури минимална температура от 18 градуса в стаите, изисквана от разпоредбите. Така също директорите да обърнат внимание и ако е необходимо да отстранят ледени висулки и висящ сняг от стрехите на училищата.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      ЕТ
      Е така се прави!
      33 -24
      15:15, 12 яну 2017
      Браво! Така се работи като г-н Беливанов! Адмирации и към Милена Трендафилова и Евгени Конкулов! Стига са дрънкали кликата около бившия кмет, че този екип не се справя!!! Натрихте им носовете. В града аз лично се придвижвам спокойно /лично моята улица не е изчистена но и не държа, там трудно се паркира автомобил а снегорин не може да влезе /
      Това е доказателство , четези хора мислят за децата. Настояха за удължаване на ваканицята защото срещу природата не се рита сага следят от сега още да е топло на децата в понеделник.
      • Не
        Незапознат
        7 -9
        20:22, 12 яну 2017
        Да бяхте им споменали и трите имена за да ни стане ясно още повече кои са най-добрите от добрите.Мислели за децата.Мислят за себе си утре да не ги разпънат на кръст от всички страни.След провала наорганизацията за снегопочистването да неим се стовари и това на главата.Ако беше се раздухало от всички страни че стаите щели да са студени едва ли че щеше да се случи нещо подобно? Застават зад институцията която представляват и дават препоръка а не заповед. Макар че това за наредените и слушащи директорчета в захлас е едно и също. Най-вече на общинските у-ща.Нямало да говорят за икономии,важно било друго. Големи приказки за пред медии.Ако даваха парите те за това разбирам.Но горивото без значение какво е е от бюджета на учлището.Там където пък използват нафта направо ще се изприщят.От миналата година по това време вече няма безакцизна такава.Зарежда се на пазарни цени.Е как тогава може да се казва кога да се пуска парното?Ако се бъркаха в джоба и даваха финикийски знаци тогава да.Но от статията не става ясно за такова нещо.При това положение могат да изискват от събраните ръководители на поверените им учебни заведения стаите да са топли според изискванията за провеждане на учебни часове.Нищо повече.А не да е примесена със задължение като за заповед.Ако смеят нека издадат такава.Така че нямате основание да говорите за каквото и да е натриване на носове на когото и да е.Те както и предишните превишават правата си.Използват същите методи като тях.
    • 2
      Бо
      борката кереза -енженер
      20 -26
      15:28, 12 яну 2017
      Ха така ей така се мият задници остава да те питам... Виж коментара
    • 3
      66
      66666
      24 -1
      17:48, 12 яну 2017
      Дано се вслушат в думите на кмета че училище "климент охридски' нали са големи умници миналата година от икономии спираха парното в 14 часа и сутрин беше 8 градуса.призовавам родителите нека проверим температурата в класните стаи и ако е под 18 градуса демонстративно да приберем децата си в къщи
    • 4
      На
      наблюдателен
      9 -5
      19:00, 12 яну 2017
      Няма да е зле и директорите да пуснат по една еротична снимка в социалните мрежи.
      • Sc
        Scarface
        11 -2
        19:44, 12 яну 2017
        По добре да не го правят.Няма нужда да гледаме как размятат дебелите си голи задници.Има тв.които могат да ви покажат по-симпатични такива.Пък и с бонус.
    • 5
      Не
      Незапознат
      3 -3
      21:22, 12 яну 2017
      Сега се вгледах в снимките.Защо всичките са навлечени с топлите си дрехи?
      Да не би общината да го е ударила на икономии пък да призовава другите да не правят такива?Пък гледам и дремеща личност.Това май е директора на Езиковата.Той ще да е.
    • 6
      12
      123
      4 -1
      21:26, 12 яну 2017
      Като гледам, май и залата в която се провежда срещата не е много отоплена - всички присъстващи завити с шалове и със палтата си.

    • 7
      Аъ
      АЪД
      4 0
      10:23, 13 яну 2017
      Оти са се навлекли така тези директорки бре. Къде са им тоалетчета, дето се въртят с тях пред медиите. Нещо много са им потънали гемиите на някои. Е така е като те привика по-голямото началство да ти дава препоръки и да ти казва как да си гледаш работата. Ама нека, защото някои от тези постоянно се бъркат в работата на останалите - от всичко разбират, пък нищо не знаят, уши нямат за чуждите мнения, опит и препоръки. Нека сега и тях да ги натискат така - прав е кмета. Напълно са се разхайтили директорките по училищата - колят, бесят, изпускат си нервите, заплашват, тормозят и крещят. Ами като ви идва нанагорно взимайте си парцалките и си отивавайте. Никой никого насила не е направил директор - вие сами се навирахте по конкурси и си търсихте връзки и бонбони! Айде сега на отегчените и несправящите се - вън от училище!
    • 8
      Им
      Има начин
      3 0
      10:32, 13 яну 2017
      Както видяхте всички - даже голите снимки не свалят директор от поста му. Подал от някакъв съвет оставка, ама си остава директор. Така че, за всяка директорка мракобесница остава бичът да я спрягат постоянно по форумите. Пък има ютуб и вбокс - може да не са голи снимки, ама ще има народа с какви изцепки да се забавлява. Някои са особено колоритни като почнат да си изпускат нервите, крещят в хор с дружките си, развели грива, та чак пяна им излиза на устата - като се покаже по едно такова клипче, с едно официално медийно, където мед им капе от устата и се просълзяват отмилосърдие хората сами ще си направят изводите. Не е нужно за никого да се говори и обижда повече. Фактите го показват!

    Още новини

    Последни новини