От х:

Днес в x:

Блъснатата от две коли в София била служител на МВР

39-годишната Живка Даскалова, която вчера бе блъсната от два автомобила и загина на столичното "Симеоновско шосе", е била служител на МВР.

Жената е била наета на трудов договор във вътрешното ведомство, но не е била полицай, съобщи "24 часа". 

Инцидентът стана вчера малко преди 8 часа сутринта на "Сименовско шосе" в София. 39-годишната Живка Даскалова отивала на работа. Жената излязла от дома си на ул. "Данаил Крапчев"  и тръгнала към спирката, където трябвало да се качи на автобус 102.

Даскалова обаче решила да не пресече на светофара, а тръгнала през улицата на около 15 метра от пешеходната пътека. Секунди след като стъпила на платното, жената е ударена от джип. Ударът бил толкова силен, че стъклото на автомобила се пукнало, а страничното огледало се счупило. Живка е изхвърлена в насрещното платно, където е ударена от микробус.

39-годишната жена, която трябвало да празнува 40-ия си рожден ден на 28 януари, издъхнала на място. Тя е със счупен врат, множество травми по тялото и голяма прорезна рана на главата. Разследващи предполагат, че именно там Живка е била ударена от огледалото на джипа. 

Тялото й бе откарано за аутопсия. 

19 души са ранени при катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В страната са станали 17 пътнотранспортни произшествия, при които има двама загинали. На територията на столицата са станали 201 леки и седем тежки пътни инцидента, при които има един загинал и 9 ранени.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини