От х:

Днес в x:

13 почетни граждани на Хасково при кмета Добри Беливанов

    Кметът Добри Беливанов покани на предпразнична среща почетните граждани на Хасково. 13 от тях се отзоваха на поканата. Беливанов заяви, че общината приключва годината в стабилно финансово състояние, с привлечени инвестиции за около 100 милиона лева. Средствата са за санирането на над 70 блока, две училища и четири детски градини. „Аз и моят екип сме насочили усилията си към привличането на инвеститори в новата индустриална зона „Узунджово“, този терен ни бе предоставен от министерстното на отбраната. Вече има проявен интерес от инвеститори. Създаването на нови предприятия ще задържи и ще върне младите хора в Хасково“, каза градоначалникът.

    Д-р Кирил Кокаличев заяви, че в общината всеки трябва да получи топло отношение и решение на проблемите си. „Това вече е налице“, подчерта д-р Кокаличев. Той приветства идеята за подобна среща и пожела здраве на присъстващите и на всички хасковлии. Димо Костов апелира за по-голямо внимение към спорта в града, защото Хасково е град с дълбоки традиции в различни видове спорт и хасковлии обичат спорта. В отговор кметът запозна присъстващите с предстоящият ремонт на стадион „Хасково“, където с отпуснати от Министерството на спорта близо 550 хиляди лева ще бъде ремонитран теренът и ще бъде направено съвременно покритие на лекоатлетическата писта. Освен това вече започна ремонтът на залата по борба на стадион „Младост“, от години покривът й тече при дъжд. Там ще бъде сменено и осветлението, предвиден е ремонт на баните и тоалетните. Планира се и ремонт на стадион Младост, както на тревното покритие на терена, така и на лекоатлетическата писта. Общината проучва възможностите за покриване на спортна площадка „Спартак“ и превръщането й в спортен комплекс. Освен това се търси вариант за изграждането на нови спортни игрища на терени предоставени на общината от Военното министерство. През пролетта ще бъде оформена спортна площадка и в пространството между улиците „Дунав“ и „Стара планина“, която ще бъде безплатна. „Трябва да има примери от хора като вас, шампиони, които да запалят децата по спорта, ние ще осигурим условията за тренировки“, каза Добри Беливанов. Той сподели с почетните граждани и една своя идея за създаването на общинска спортна школа, към която да бъдат назначени треньори, а тренировките за децата да са безплатни. За изминаващата 2016 година общината е финансирала спортните клубове в града с около 200 000 лева.

    Кметът разказа на почетните граждани за изграждането на временен приют за бездомни животни в бившата ОСМА. Здравеопазването и благоустрояването на града също бяха тема на разговорите. Беливанов заяви, че подобни срещи ще станат традиция, защото почетните граждани трябва да знаят от първа ръка какво се прави и ще се прави в Хасково, освен това те винаги биха били полезни със съвети, защото всеки един от тях е достатъчно доказал се в своята сфера.

    Почетните граждани бяха приветствани и от председателя на Общинския съвет Таня Захариева.

    В първата среща между почетните граждани и кмета участваха д-р Кирил Кокаличев, Иван Чаушев, Али Мехмедов, Боян Боев, Хаджи Снежана Гарабед, д-р Ирина Караманова, арх.Тенчо Димов, маестро Красимир Захариев, Дойчо Кръстев, Стефка Шопова, о.р. генерал Владимир Янев, адв. Господин Братанов и Димо Костов.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      20 -16
      18:01, 22 дек 2016
      Един кмет да се сети, че този град има почетни граждани не само за тържествена сесия на 8 септември! Адмирации! А ако тази среща стане традиционна, няколко пъти в годината е тогава мога да кажа Браво! Макар ,че и сега му прави чест, че се е сетил да ги удостои с внимание. В по-голямата си част това са доказали се хора, които има какво да посъветват градоначалника
      • Не
        Незапознат
        16 -9
        19:22, 22 дек 2016
        А дали Гербаджиите ще му позволят да го съветва някой друг а не те?
    • 2
      Ер
      еро
      8 -6
      21:12, 22 дек 2016
      На 8 септември касабалиите от Хасково са по къра и по имотите си извън града. Зимата е по-удобно за сбирка .
    • 3
      Го
      гого
      10 -3
      22:22, 22 дек 2016
      Тези хора са писали най новата история на Хасково и заслужават много повече!!! Виждам фотографиите и мога да кажа , че те не само са почетни но и ПОЧТЕНИ граждани на своя град!! Макар,че всички сме против привилегиите,може да се помисли какво да получават след като толкова много са дали за града!!!!
    Последни новини