От х:

Днес в x:

Калайджия и англичанин се надлъгват в сделка

От Стоян Тонев
С. СРЕМ, ТОПОЛОВГрадско

Българският калайджия Митко и британският заселник Айвън направиха сделка, в която (оказа се) двамата са се надлъгвали. При финализирането й, нашенецът ударил англичанина, взел му джипа Мицубиши "Паджеро" и изчезнал с него. Веднага след това разплаканият потърпевш се обадил на кмета на с. Срем - Димитър Андонов, където станал инцидентът, за да му се оплаче. Когато той пристигнал в къщата, научил повече подробности за случая от него и съпругата му Линда.
Макар че езиковата бариера се оказала голяма, криво-ляво с жестове, успели да се разберат за случилото се. След като пришълецът показал фактура за покупката на джипа, кметът се обадил и съобщил на полицията номерата на двигателя и на шасито.
Докато още изяснявали случая в къщата, в Елхово пристигнало съобщение от една английска фирма и някой си Пол, който им съобщил, че калайджията Митко бил там с джипа и двама свои приятели. Последният бил силно притеснен и се оплаквал, че Айвън го бил изиграл с пари, които му дължал. Митко му строял къща в с. Омарчево, Новозагорско. След като я свършил, се оказало, че стопанинът няма пари и обещал да им даде джипа в замяна. По този въпрос се разбрали още в с. Омарчево. При връщането в село Срем, по техни думи, англичанинът се отметнал и заради това се наложило да си тръгнат с автомобила.
Това е версията на Митко, предадена по телефона.
По думите на англичанина, ситуацията е по-различна. Според него те не са изпълнили задълженията по строежа, затова и не можели да вземат джипа.
В случая се намесва и РПУ - Тополовград. Те открили калайджията Митко и го откарали при тях за обяснения. Оперативна група отишла на място в с. Срем, полицаите разговаряли с англичанина и го взели в Тополовград за очна ставка с Митко.
Случаят обаче не е разрешен веднага, защото се оказало, че джипът не е собственост на този, който го продава, а именно англичанинът с име Айвън Дейвис. Това объркало всички и не станало ясно, кой е крив и кой е прав. Дали калайджията, който си служи с балкански прийоми, или англичанинът който се опитва да продаде чужда вещ. Очаква се компетентните органи да разрешат случая.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини