От х:

Днес в x:

49 славейковци получиха стипендии по наредбата за даровити деца

    Даровитите деца, получили финансов стимул заради успехите си през 2016 година бяха отличени днес на церемония в ОУ "П.Славейков". 49 са възпитаниците на училището, които вземат стипендии в трите направления - "Наука и техника", "Изкуство и култура" и "Спорт". В първото са отличени 18 деца, във второто -15 деца, а за спортни заслуги парични средства получават 16 деца.

    Церемонията, на която присъстваха родители и учители  започна с музикално-поетична програма и изпълнение на химна на Славейковци. Грамотите и паричните стимули връчи директорът Снежана Ангелова. Тя подчерта, че тези 49 деца са само част от всички 749 талантливи славейковци. 

    "Тук са тези, които се трудиха най-много и получиха най-много награди. В нашето училище има още десетки такива деца, заслужаващи да бъдат наградени", бяха думите на Снежана Ангелова. Тя пожела на децата да се стремят към върха и да се трудят упорито. На родители и преподаватели директорът благодари за подкрепата.

    Припомняме, че общо 202-ма ученици с изявени дарби бяха отличени по Нарадбата за даровити деца в Димитровград тази година. Заради големият им брой не бе организирата общоградска церемония по награждаването. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини