От х:

Днес в x:

Експерти: Границата ни е като разграден двор

Трябва да пазим границата. Ние не я пазим. Няма политическа воля за това. Има я само по телевизията, на границата я няма. Това заяви експертът по антитероризъм Николай Радулов.

По думите му тези хора (бежанците - бел. ред.) не отговарят на никакъв бежански профил. Факт е, че голяма част от тези заловени хора се движат дълго време напред-назад. Тези хора по всички правила на закона са престъпници и не би трябвало да говорим за лагер, а за затвор, отбеляза още Радулов в ефира на Нова телевизия.

Според него сега само юридически армията подпомага Министерството на вътрешните работи по границата. В рамките на една Европа, както сме външна граница, граничната стража трябва да бъде самостоятелна, а не част от МВР, категоричен е експертът

Спазването на законите, това е изходът, смята още Радулов.

От афганистанците всичко може да се очаква. Те са непредвидими. Това са невъзпитани хора, необразовани. Те са потенциална заплаха, тъй като идват от най-бедните села в страната. Ние сега им казваме "елате тук", закони не се спазват. Ако бъдат задържани още на вход, така ще им покажем, че тук не се влиза така лесно, отбеляза още журналистът Мажд Алгафари.

Според него това ще има дисциплиниращ ефект на бъдещите желаещи да влизат, които чакат. Това тук в момента е разграден двор, категоричен бе Алгафари по отношение на нашата граница.

По темата с метрото

Мажд Алгафари коментира, че добре, че не се е получила паника между гражданите. Ако това беше станало, нищо чудно да има и жертви. Като има проблем, се спира допускането на хора към станциите. Веднага трябваше да се освободи територия за тези хора, ако се наложи да бъдат изведени, категоричен е той.

Има стандартни планове за такива действия, които в големите градове са се наложили като Лондон и Париж. Би трябвало общината да ги получи тези планове и да ги изтренира. Това не е първата и няма да бъде последната повреда в метрото, коментира и експертът по антитероризъм Радулов.

Actualno.com припомня, че след снощната неприятна авария в метрото в София вече всичко е нормално. Екипите на "Метрополитен" са възстановили движението на мотрисите, след като снощи (6 декември) беше спряно електричеството между станции "Сердика" и "Младост 1".

 

Източник: http://www.actualno.com

Коментари в сайта

Последни новини