От х:

Днес в x:

До края на месеца музеят и библиотеката стават достъпни и за хора с увреждания

    До края на декември експозициите на Регионалния исторически музей и помещенията на Регионалната библиотека в Хасково ще станат достъпни и за хората с увреждания.

    Ремонтите, които вървят в сградата, са почти на приключване.

    На входа на зданието вече има изградена рампа за колички.

    Във вътрешността пък междинната част е обособена за асансьорното съоръжение, което е с обща площадка между двете институции.

    Сумата за изграждане на съоръжението от близо 145 000 лв., е безвъзмездна финансова помощ по “Красива България” от 130 000 лв. и собствено финансиране от общинския бюджет на Хасково от около 15 000 лева.

    Целта на проекта е привеждане на сградата в съответствие с изискванията на нормативната уредба за хората с увреждания за достъпност и безопасност.

    С част от средствата са пребоядисани таваните, възстановени са шпакловките, дървените тавани и ламперии.

    Освен ремонта по проекта в Музея върви паралелна реконструкция, която се плаща от собствения бюджет, посочи директорът на РИМ -Хасково Пенко Добрев. Ще бъде стегната неработещатата от години заради лошия си вид лекционна зала. Тя вече е със сменена дограма и са поставени отоплителни тела. В бъдещето тя ще се използва за провеждането на форуми на историческа тематика, информира още шефът на музея.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Кр
      крайно време беше
      7 -1
      17:00, 1 дек 2016
      Ако пак кажете, че това управление на Хасково -този кмет не прави нищо- грях Ви на душата! Защо толкова години хората с двигателни проблеми не можеха да влязат дори във фоаето на библиотеката и музея- една малка рампа трябваше на тези две стълби на входа. Вече я има и дори асансьора е готов за да мога например аз сам да отида да си избера книга, не да чакам жена ми да ми хареса. Радвам се на всяка новост в града и благодаря на хората, които са се сетили и за нас инвалидите! Благодаря на г-н Беливанов и неговите заместник-кметове. Харесвам тези хора!

    Още новини

    Последни новини