От х:

Днес в x:

18 чужденци от лагера в Харманли с обвинения, досъдебно и срещу полицаи

 Районна прокуратура - Харманли повдига обвинение на 18  чужди граждани за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост – престъпления по чл. 325 ал. 2 във вр. с ал.1 във вр. с чл. 20 ал.2 Наказателния кодекс, съобщиха от държавнот обвинение.

Обвиненията срещу мигрантите са, че на  24-ти  ноември в Регистрационно-приемателния център в Харманли са възникнали безредици, грубо нарушаващи обществения ред, при които са пострадали 24 служители на МВР, повредено и унищожено е било имущество на Държавната агенция на бежанците. Незабавно е започнало разследване, което се ръководи от районния прокурор на гр. Харманли – Маргарит Стоилов. Извършени са огледи и разпити на свидетели.

Обвинените лица са разпознати от свидетели очевидци. 

С постановление на наблюдаващия прокурор осемнадесетте обвиняеми ще бъдат задържани за срок до 72 часа. До момента е засечено, че те са участвали в безредиците като са унищожавали вещи, хвърляли камъни, удряли полицейски служители и извършвали и други непристойни действия.

Същевременно обаче Районна прокуратура в Харманли образува и досъдебно производство срещу полицейски служители за причиняване на телесни повреди на двама чужди граждани. Разследването се провежда от следователи от Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Хасково.

Установява се самоличността на служителите на МРВ, причинили телесните повреди на двете лица.

По двете разследвания продължават активните процесуално следствени действия.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ба
    Бай Петко
    21 -1
    19:08, 25 ное 2016
    ,,Осъдете полицаите,те са там защото няма какво да правят и Ей тъй за собствено удоволствие са там за да ги замерват с камъни от невинните мигранти ,,!!!! Мигрантите тези невинни създания ,те нямат вина ,те милите просто искат да си мятат камъни по органа на изпълнителната власт в държавата!
  • 2
    Пе
    пепа
    14 -1
    19:48, 25 ное 2016
    искате да сте като американците-ами хайде оставете и нашите полицаи да си вършат работата като техните
  • 3
    Па
    патриот
    10 -1
    20:18, 25 ное 2016
    Не ви ли е срам бе ще съдите полицаите.Пълни некадърници и гъзолизци са всички ГЕРБАЖИИ. **** ******* продаде България на негъра и меркелица.Сега протежетата му ще съдят полицаите че си вършат работата..Боклуци сте.
  • 4
    Hr
    hristov
    9 -1
    20:23, 25 ное 2016
    Защо на протестите от българи съм виждал окървавени лица? На тези ц***** не само,че им няма нищо,замерват полицаите с камъни,а с цялата си наглост някои безмозъчни същества ще им сменят прозорци и нови легла!Вие нормални ли сте какви сте?Заслужавате да ви заключат заедно с тях и да Гооори всичко от краищата на сградата!!!
  • 5
    Дя
    дядо матейко
    2 0
    13:25, 26 ное 2016
    Ееее то бива бива ама това е вече Да съдиш полицая за това че си гледа работата е КОЩУНСТВО Каква е тая власт какво е това чудо Ами за какво са отишли там полицаи при емигрантите а не съдии и прокурори или келнери или учители Полицая е израз на държавата реда и сигурността неговата работа се изразява точно в това А тия идиоти ги СЪДЯТ Къде е тая никаквица Бъчварова да защити хората си
Последни новини