От х:

Днес в x:

Шареното стълбище в Хасково грейна с осветление

Изображение 1 от 3

    Стълбището между хасковските улици „Оборище“ и „Стара планина“, което бе нашарено с чипровски мотиви, вече има и осветление. Стъпалата бяха боядисани в края на агуст тази година от ентусиасти от Ротари клуб „Хасково Аида“, а резултатът очарова минувачите.  

    Проектът е на Драгомир Андонов, ландшафтен архитект. Той обясни, че идеята за това е дошла от Рио де Жанейро, където техни приятели били на ротарианско събиране. Там подобни шарени стълбища били много популярни и се харесвали на бразилците.

    След първоначалните аплодисменти обаче мнозина хасковлии се оплакаха, че шареното стълбище е опасно нощем, защото няма осветление. Затова от общината монтираха улични лампи там.

    Осветление вече има и стълбище в квартал „Овчарски“, което също досега е тънело в мрак нощем, допълниха от администрацията.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Гр
      гражданин
      31 -17
      18:49, 23 ное 2016
      Ами да слага общината осветление това й е задължение, защото града потъна в мрак. Пък вие го съобщавате като нещо чрезвичайно и едва ли не похвално.Нима трябва да хвалим винагиобщината когато просто си върши работата?
    • 2
      Ха
      Хасковлийка
      19 -12
      19:51, 23 ное 2016
      Трябва да се хвали и да го отчитаме ! Защо трябва само да пишем оплаквания ?Да и стълбището между ул. "Драгоман" и ул."Македония" е осветено, а също така между ул."Бузлуджа" и ул."Драгоман" грейна. Благодарим на инициаторите и на изпълнителите !
    • 3
      Бр
      Браво
      18 -6
      20:35, 23 ное 2016
      Браво браво. Догодина още едно стълбище. По следващата още едно .......
    • 4
      Ха
      Хасковлийка
      16 -7
      20:53, 23 ное 2016
      Няма лошо и по едно на година да се прави. До сега за първи път от години, нещо се направи в квартала,за разлика от "атракционите" в центъра !!!
    • 5
      Бг
      БГ
      8 -2
      00:24, 24 ное 2016
      Всяко добро трябва да се поощрява!
    • 6
      Де
      ДЕДО ЛАМБИ
      8 -1
      08:58, 24 ное 2016
      Не виждам основания за чак такива хвалби-ще попитате защо? Ако се вгледате внимателно в първата снимка ще забележите, че са поставени 4 осветителни тела!!! Има улеци в града по които минават и коли и хора и има само по една или изобщо няма-кое му е специалното на това стълбище, че все ни го навирате под носа? Не знам да се смея или да плача?! Ако в общината има експерти по осветлението е редно да минават периодично и да проверяват. Давам пример: срещу читалище заря има фонтан, заобиколен е отвсякъде със светлини, на 7-8 метра от него по улица велико търново също светят поне 20 лампи-верно че е център ама това е вече прекалено-пак там в близост до десния край на фасадата на читалището има една лампа която е в клоните на едно дърво и свети вместо надолу хоризонтално-явна грешка! Предлагам работното време на тези, които решават къде и колко лампи да има да започва след 13 часа, та да може да обиколи и да си запише къде свети и къде не!
    • 7
      Si
      sisi
      7 -5
      09:08, 24 ное 2016
      Малеее,големо мрънкало си,дедо!!!Но такива са хасковлии-мрънкат,критикуват,а ако трябва да свършат някаква работа - няма ги!!!
    • 8
      Де
      ДЕДО ТИ
      5 -2
      10:37, 24 ное 2016
      Генерално грешиш мила сиси, искрено се забавлявам с такива посредствени забележки като твоята, но ти е простено, понеже не ме познаваш лично, предлагам да оставиш тука мейла си за връзка и лично ще ти покажа какво съм свършил за моя квартал, а след това се запитай ти какво си направила не за квартала си, ами примерно за входа в който живееш-сигурен съм че даже не си хвърляш боклука и не си помиташ пред вратата !
    Последни новини