От х:

Днес в x:

17-годишната Ники пребори рака, вече си е в Хасково

Лечението на Ники, която страда от Саркома на Юинг (рак на костите), приключи успешно. Снощи ученичката от ПМГ и майка й Росица се върнаха в Хасково след 14-тата и последна химиотерапия в турска клиника. Курсът на лечение, продължил една година, приключи. В момента не се откриват никъде в тялото туморни образувания.Следват контролни изследвания през 3 месеца в продължение на няколко години.

Това съобщи майката на 17-годишната Николета, чиято съдба трогна и обедини Хасково миналата година. Благодарение на добри хора и многобройните кампании, организирани в подкрепа на момичето, Ники вече може да се върне към нормалния начин на живот.

Във Фейсбук майката на Ники – Росица Ленкова написа още:

Изминахме дълъг път, запознахме се с дечица с нашата съдба, деца-герои на които им се налага отново да се борят със зъби и нокти с коварното заболяване, други, за съжаление, вече не са между нас, но ще останат завинаги в сърцата ни. Ние вярваме, че ще успеем. Цялата позитивна енергия, с която ни обградихте, ни даде нужните сили да стигнем дотук. Постигнатото до момента се дължи единствено на факта, че необходимите средства се събраха бързо и химиотерапията подейства. Благодарение на вас и вашата подкрепа сега Ники може отново да се върне към нормалния си начин на живот. Обичаме ви, добри хора! Бъдете здрави!

На снимката Ники е с лекуващия си лекар - проф. Алп Йозкан и старшата сестра, които също се радват за момичето.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (14)

  • 1
    7/
    7/8
    65 -1
    18:18, 5 ное 2016
    Чудесна новина! Да е жива и здрава !
  • 2
    Ро
    Родител
    73 0
    18:23, 5 ное 2016
    Браво, чудесна новина! Нека е жива и здрава, и тя, и майка и ! Само те си знаят какво са преживели! Искрено се радвам за тях, заедно с всички , които помогнаха кой с каквото можа! Бог да е с тях!
  • 3
    Ро
    Росица
    54 0
    18:44, 5 ное 2016
    Това е най - вълнуващата и чудесна новина. Напред и много щастие в живота ти.
  • 4
    Ан
    Анонимен
    46 0
    18:56, 5 ное 2016
    Чудесна новина! Да е жива и здрава и всичко да е наред за напред!☺
  • 5
    Ин
    Инна
    39 0
    19:55, 5 ное 2016
    Браво, истински герой. Да е жива и здрава.
  • 6
    Да
    Дани
    31 0
    21:09, 5 ное 2016
    Благодаря ти,Боже!
  • 7
    K.
    K.k
    30 0
    22:12, 5 ное 2016
    Браво Ники. Дай Боже вече всичко бъде наред. Ще те помоля за едно теб и хората от града ни нека бъдем съпричастни към хора страдащи от такива болести и да им помагаме дори и 1 левче ако пу8сне всеки от нас би било огромна полза
  • 8
    Ап
    АП
    22 0
    23:21, 5 ное 2016
    Страхотна новина :)
  • 9
    Не
    Незапознат
    7 -38
    01:05, 6 ное 2016
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Вя
      Вяра
      16 -7
      09:09, 6 ное 2016
      Цинично изказване!Вие лекар ли сте?Знаете ли,че Христос изцеляваше всякакви болести безусловно и когато човек вярва,то е завинаги.А,за да вярва човек,му е нужно насърчение!!!!!!!Половината от лечението е вярата!!!!!Дори и да мислите това,което казвате,не е човешко да го пишете е деня на най-голямата радост на едно дете!!!!Само дяволът прави така-лъже,плаши и сее съмнения,за да унищожава.По-добре мълчете и се молете,вместо да убивате с изказвания.Убийството не е само физически акт.Убийство е,когато убиваш мечти,надежди,радост....Кой сте Вие,всъщност?Напротив,има много примери за изцелени хора и то трайно.Няма са давам примери.Затова споделяйте черните си прогнози наум и не тровете хората с жлъчта си!Нека Бог Ви благослови и даде разум и вяра!
    • За
      Запознат
      20 0
      09:48, 6 ное 2016
      Това е най-тъпият възможен коментар на тази страхотна новина.Неопластичните или ракови заболявания могат да се появят във всяка тъкан на човешкото тяло. Съвременната онкология постоянно напредва в откриването на различните форми и проявления на това заболяване.Все по-детайлно се описват на молекулярно ниво разнообразието на раковите клетки и се назначават прицелни терапии с висока ефективност и с подобрена прогноза . Никой от нас не познава в детайли диагнозата на момичето. Нито е запознат с елементите на терапията , за да се правят каквито и да са прогнози и да се поставят окончателни присъди.Моля модератора на форума да изтрие този коментар. Той е обида към тези хора преживели мъката и страданието на борбата с тази диагноза.
  • 10
    Да
    Дани
    19 0
    13:24, 6 ное 2016
    Знаете ли г-н или г-жо Непознат,че борбата на тези хора-дете на 17 години и неговата майка-е достойна за уважение и минимум за мълчаливо съжаление.Ако не ви достигат човешки качества,не показвайте точно пид такава новина колко жалък може да бъде човек.Преди години,много години един злобен човек(лекар)каза на мой близък,че с неговата диагноза оцелели няма.Слава Богу не можа да го срине,защото вярваше,както и близките му(аз в това число),и тази вяра се оправдава и до ден днешен,когато благодари на Господ в добро здраве.Замълчете,ако не можете да дарите любов и надежда!Не бъдете жестоки към хора,които са поели достатъчно жестокост от съдба!
  • 11
    Ка
    Как може
    15 0
    16:19, 6 ное 2016
    Първо да е живо и здраво момичето. Пожелавам дълъг и ползотворен житейски път, смелост и упорист да се преборват превратностите на съдбата.
    Що се отнася до Незапознат - този псевдоним показва постоянство в постването на неадекватни и обстойни коментари, в които се опитва да ни убеди че е специалист по всичко. То не остана тема, по която да не е с висока компетентност. Започва с нещо уж положително, пък накрая го извърта към негативизъм, празно философстване и излишни съвети, дадени със "загриженост". Наистина е извратено.
  • 12
    Пс
    ПСП
    7 -1
    10:15, 8 ное 2016
    Благодарим Ти, Господи, задето чу молитвите на много хора и благоволи в нашата немощна човешка помощ.
    Благодарим ти, че от много време насам повярвахме, че Хасково е прекрасен град, с прекрасни хора, способни заедно и планина да повдигнат.
    Благодарим Ти, че даде изцеление на Ники и радост на семейството й.
    Благодарим Ти, че си промислил за доброто й бъдеще, живот, обич и успехи.
    Благодарим Ти, че ни закриляш дори когато съзнателно вършим зли неща, или се подиграваме на някого.
    Молим Те да помогнеш на злобните и безнадеждни хора, които понякога пишат тук, и които живеят сред нас. Те са най-нещастни от всички, а биха могли да са добри.

    Честит празник на архангел Михаил, и нека бъдем един за друг ангели-вестители на надежда и добро!
Последни новини