От х:

Днес в x:

Обрат: 16-годишен хлапак обрал игралната зала в кв. „Орфей“

16-годишен хлапак е обрал игралната зала в хасковския квартал „Орфей“, откъдето в неделя вечерта бяха задигнати 7028 лева и 120 евро. Според запознати  младежът има вече две регистрации в полицията. От Районна прокуратура в Хасково, под чието ръководство се води разследването, обясниха, че няма да се иска налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Причината е, че момчето е непълнолетно. От държавното обвинение посочиха, че според Наказателно-процесуалния кодекс има особени правила при разглеждане на дела за престъпления, извършени от непълнолетни, а мярка за неотклонение се взима в особени случаи. Това обаче не пречи спрямо него да се вземат други превантивни мерки. Той може да бъде предаден под надзор на родител или попечител, администрацията на възпитателно заведение, на инспектора при детска педагогическа стая или на член на местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Това трябва да стане срещу подписка, с която те се задължават да упражняват възпитателен надзор върху непълнолетния, да следят за поведението му и да осигурят явяването му пред разследващия орган и съда.

Според разследващите парите са задигнато от незаключено чекмедже под барплота. Първоначално хасковските криминалисти бяха задържали 25-годишен хасковлия, за когото имаха съмнения за съпричастност към деянието.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Gr
    Gro6
    22 -5
    11:42, 5 ное 2016
    Пълни неодачници са в тая полиция само на шпионски сигнали действат
    • Дж
      Джон Едгар Хувър
      14 -3
      13:37, 5 ное 2016
      Ама ви плющят яко нали, тъкмо излезете от затвора и хайде пак обратно ! Скапани рц-та, радвайте се, че законите са меки към вас, иначе като влезете да търкате наровете 5-10 години за първата беля щеше да ви дойде акъла, не както сега година - година и половина и пак навънка, после старата песен на нов глас...
  • 2
    Ни
    Ники
    17 -1
    17:53, 5 ное 2016
    Кой е пуснал непълнолетен в казиното?m
    • Ня
      Някъв Там
      6 0
      23:21, 5 ное 2016
      Това е Хасково не бъди изненадан.
Последни новини